Yetişkin olma yaşı değişti! Z kuşağı olgunlaşma yaşını 27 olarak belirledi

Amerika'da Z kuşağı arasında yapılan bir araştırmada yeni neslin yetişkinlik yaşını 27 olarak belirlediği kaydedildi. Z kuşağı önceki kuşakların baskı ile olgunlaştığını belirterek kendilerini yetişkin hissetmedikleri öğrenildi.

1995 ve 2009 yılları arasında doğan ve Z kuşağı olarak isimlendirilen yeni nesil, gerçek yetişkin yaşının 27 olarak başladığını düşündükleri öğrenildi.

Talker Reseach’ın Life Happens adında yaptıkları bir araştırma sonucunda 2 bin Amerikalıyla yapılan anket çalışmalarında şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıktı. Ankette modern yetişkinlerin günlük yaşantıları ve davranış biçimleri incelendi.

YETİŞKİNLİK YAŞI DEĞİŞTİ

Yapılan araştırmalarda Z kuşağı yetişkinliğin 18 yaşında başladığı fikrine karşı çıkarak asıl yetişkinlik yaşının 27’de başladığını düşünüyor. Ankete katılan birçok kişi yetişkinlik yaşının kişinin ekonomik bağımsızlık ve sosyal hayatıyla ilişkilendirdiklerini belirtti.

Günümüzde toplumsal normların değişmesiyle birlikte birçok kişi hayatlarının dönüm noktalarının değiştiğini belirtiyor. 

YETİŞKİNLİK TERİMİ GÜNLÜK YAŞAMA BAĞLI

Çoğu kişi yetişkinliğin zaman çizgisinden farklı olarak deneyimlerine ve kişisel yaşamlarına bağlı olduğunu belirterek, Baby bommer adı verilen ve 1946-1964 yılları arasında doğan nesillerin baskı ile evlenip, iş sahibi oldukları fikrini benimsiyor.

Ancak Z kuşağı ise yetişkin olma fikrine ilişkin kariyer tatminine, duygusal denge ve kendini keşfetmeyle ilişkilendirdi.

Talker Research’ın yaptığı araştırmada katılımcıların yüzde 72’sinin yetişkinlik teriminin günümüzde değiştiğini, önceki neslin ise yaşadığı baskıdan kaynaklı olarak ‘herkese uyan tek tip’ anlayışını reddetmesinden kaynaklı olduğunu belirtti.

Bilim adamları araştırdı! O saatte uyumak Alzheimer riskine karşı koruyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bilim adamları araştırdı! O saatte uyumak Alzheimer riskine karşı koruyor!

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0