NASA duyurdu! Güneş'teki en güçlü patlama gerçekleşti!

Güneş'te yaşanan patlamalara bir yenisi daha eklendi. NASA’nın yaptığı açıklamada, 3 Ekim günü X9.0 patlamasını yaşandığını ve bu zamana kadar ki en güçlü patlama olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Uzmanlar ise patlama sonrası Dünya’da radyo kesintileri ve bazı cihazlarda bozulma yaşanabileceğini duyurdu.

Nasa’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi Güneş’te yaşanan patlamalarına ilişkin yeni bir görüntü kaydetti. Uzay Hava Tahminleri Merkezi, flare X9.0 olarak sınıflandırdığı yoğun flare olarak belirtilen şiddetli bir patlama yaşandığını duyurdu.

GÜNEŞ'TEKİ EN BÜYÜK PATLAMA GERÇEKLEŞTİ

ABD Uzay Hava Tahmin Merkezi, Güneş’te 3 Ekim  günü büyük bir patlama yaşandığını duyurarak, yaşanan patlamaların dünyaya ulaşması takdirde elektrik şebekelerinde arıza, navigasyon sistemlerinde bozulma, radyo iletişim ağlarında aksaklıkların meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

İKİ GÜN İÇERİSİNDE İKİ BÜYÜK PATLAMA

Yaşanan patlama sonrasında Kuzey ülkelerinde yaşanan Auroralara neden olabileceğini belirtildi. Güneş'in 11 yıllık döngüsünü tamamlaması sonrasında 1 Ekim’de X7.1 patlaması meydana geldiği ve bu zamana kadar yaşanan en güçlü güneş patlaması olarak kayıtlara geçti.

 

Bilim adamları araştırdı! O saatte uyumak Alzheimer riskine karşı koruyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bilim adamları araştırdı! O saatte uyumak Alzheimer riskine karşı koruyor!

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0