Geçtiğimiz saatlerde Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması için TÜİK ile saha çalışmalarının başlatılacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; "Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bütüncül şekilde ele alacağız." şeklinde konuştu.
Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilki ocak, ikincisi haziran ayında düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı'nın 3'üncüsüne katıldı. Danıştay Eğitim Tesisi'nde düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında mevcut durumu değerlendirmek için bir araya geldiklerini aktardı.
"ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM"
Konuşması sırasında veri ve istatistik çalışmalarında gelinen noktaya göre ihtiyaçların belirleneceğini, çalışmaları geliştirmeye yönelik önerilerin ele alınacağını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sağlık, İçişleri, Adalet, Milli Eğitim ve Dışişleri bakanlıkları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla etkin bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmayı önemsediklerinden bahsetti. Bakan Göktaş; "Bu toplantıların, kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarına rehberlik edecek güvenilir bir veri sistemi inşa etmede önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.
"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ"
Küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddetin, fiziksel, psikolojik ve ekonomik boyutlarıyla can yakıcı bir durum olduğuna dikkati çeken Bakan Göktaş, dünyada benzeri az bulunan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, yönetmelikler, genelgelerle etkili bir mücadele sergilediklerini aktardı.
Türkiye'nin dört bir yanında, sayıları 612'ye ulaşan ŞÖNİM'ler, kadın konukevleri ve SHM'lerdeki Şiddetle Mücadele İrtibat Noktaları ile şiddet mağdurlarının yanında olduklarını ifade eden Bakan Göktaş; "Bakanlık olarak, kadın ve çocuklar başta olmak üzere, şiddet mağduru her bir vatandaşımızın yeniden hayata tutunması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz." dedi.
"ŞİDDETLE MÜCADELEDE ÇOK BÜYÜK YOL KAT ETTİK"
Elektronik kelepçe ve KADES gibi uygulamalar, İçişleri Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlarla şiddet olaylarına anında müdahale edildiğini belirten Bakan Göktaş; "Yaptığımız tespitler, sunduğumuz nitelikli hizmetler ve ortaya koyduğumuz etkin müdahale sistemleriyle şiddetle mücadelede çok büyük bir yol kat ettik." değerlendirmesinde bulundu.
"VERİYE DAYALI BİR HİZMET ANLAYIŞI"
Komite üyeleriyle, ocak ayından bugüne gerçekleştirilen toplantılar, yürütülen çalışmalar sonucunda, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin resmi verilerin üretimi ve paylaşımında bir yol haritası belirlendiğini söyleyen Bakan Göktaş; "Bu süreçte, iki projemizin çağrılarını da dün itibarıyla yayımladık. Bu projelerimizden ilki 'Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psikososyal Müdahale Modelinin Geliştirilmesi', diğeri ise 'İhtisaslaşmış Kadın Konukevlerinin Kapasitesinin Geliştirilmesi'dir. TÜBİTAK ile iş birliği içinde yürüteceğimiz bu iki projeyle kadına yönelik şiddetle mücadelemizi bütüncül şekilde ele alarak veriye dayalı bir hizmet anlayışı geliştireceğiz. Bu iki projeyle aynı zamanda bilimsel bilgiyle harmanlanmış politika ve hizmet üretme noktasında önemli çıktılar elde edeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerimiz 15 Kasım'a kadar projelere başvuruda bulunabilecekler." dedi.
"SIFIR TOLERANS İLKESİYLE..."
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı'na dair resmi x (twitter) hesabından paylaşımda bulunarak kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesine dikkat çekti.
Bakan Göktaş; "Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komite Toplantısı’nda şiddetin kök nedenlerinden biri olan bağımlılıkla mücadelemizi nasıl daha ileri bir noktaya taşıyabileceğimizi istişare ettik. Ayrıca bilimsel politika ve hizmet üretme noktasında önemli çıktılar elde edeceğimiz Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psikososyal Müdahale Modelinin Geliştirilmesi ve İhtisaslaşmış Kadın Konukevlerinin Kapasitesinin Geliştirilmesi projelerimiz üzerine konuştuk. Küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddetle mücadelemizi sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz. Kamu kurumlarımız ve STK’lar ile iş birliğinin de mücadelemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komite Toplantısı’nda şiddetin kök nedenlerinden biri olan bağımlılıkla mücadelemizi nasıl daha ileri bir noktaya taşıyabileceğimizi istişare ettik.
— Mahinur Özdemir Göktaş (@MahinurOzdemir) October 4, 2024
Ayrıca bilimsel politika ve hizmet üretme… pic.twitter.com/fuEjYQypYn
BİR YORUM YAPIN 0