Bakan Göktaş'tan dikkat çeken açıklama! "Kadına şiddet mücadelesinde büyük yol kat ettik"

Geçtiğimiz saatlerde Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması için TÜİK ile saha çalışmalarının başlatılacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; "Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bütüncül şekilde ele alacağız." şeklinde konuştu.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilki ocak, ikincisi haziran ayında düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı'nın 3'üncüsüne katıldı. Danıştay Eğitim Tesisi'nde düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında mevcut durumu değerlendirmek için bir araya geldiklerini aktardı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı

"ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM"

Konuşması sırasında veri ve istatistik çalışmalarında gelinen noktaya göre ihtiyaçların belirleneceğini, çalışmaları geliştirmeye yönelik önerilerin ele alınacağını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sağlık, İçişleri, Adalet, Milli Eğitim ve Dışişleri bakanlıkları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla etkin bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmayı önemsediklerinden bahsetti. Bakan Göktaş; "Bu toplantıların, kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarına rehberlik edecek güvenilir bir veri sistemi inşa etmede önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ"

Küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddetin, fiziksel, psikolojik ve ekonomik boyutlarıyla can yakıcı bir durum olduğuna dikkati çeken Bakan Göktaş, dünyada benzeri az bulunan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, yönetmelikler, genelgelerle etkili bir mücadele sergilediklerini aktardı.

Türkiye'nin dört bir yanında, sayıları 612'ye ulaşan ŞÖNİM'ler, kadın konukevleri ve SHM'lerdeki Şiddetle Mücadele İrtibat Noktaları ile şiddet mağdurlarının yanında olduklarını ifade eden Bakan Göktaş; "Bakanlık olarak, kadın ve çocuklar başta olmak üzere, şiddet mağduru her bir vatandaşımızın yeniden hayata tutunması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz." dedi. 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı

"ŞİDDETLE MÜCADELEDE ÇOK BÜYÜK YOL KAT ETTİK"

Elektronik kelepçe ve KADES gibi uygulamalar, İçişleri Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlarla şiddet olaylarına anında müdahale edildiğini belirten Bakan Göktaş; "Yaptığımız tespitler, sunduğumuz nitelikli hizmetler ve ortaya koyduğumuz etkin müdahale sistemleriyle şiddetle mücadelede çok büyük bir yol kat ettik." değerlendirmesinde bulundu.

"VERİYE DAYALI BİR HİZMET ANLAYIŞI"

Komite üyeleriyle, ocak ayından bugüne gerçekleştirilen toplantılar, yürütülen çalışmalar sonucunda, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin resmi verilerin üretimi ve paylaşımında bir yol haritası belirlendiğini söyleyen Bakan Göktaş; "Bu süreçte, iki projemizin çağrılarını da dün itibarıyla yayımladık. Bu projelerimizden ilki 'Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psikososyal Müdahale Modelinin Geliştirilmesi', diğeri ise 'İhtisaslaşmış Kadın Konukevlerinin Kapasitesinin Geliştirilmesi'dir. TÜBİTAK ile iş birliği içinde yürüteceğimiz bu iki projeyle kadına yönelik şiddetle mücadelemizi bütüncül şekilde ele alarak veriye dayalı bir hizmet anlayışı geliştireceğiz. Bu iki projeyle aynı zamanda bilimsel bilgiyle harmanlanmış politika ve hizmet üretme noktasında önemli çıktılar elde edeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerimiz 15 Kasım'a kadar projelere başvuruda bulunabilecekler." dedi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı

"SIFIR TOLERANS İLKESİYLE..."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı'na dair resmi x (twitter) hesabından paylaşımda bulunarak kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesine dikkat çekti. 

Bakan Göktaş; "Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komite Toplantısı’nda şiddetin kök nedenlerinden biri olan bağımlılıkla mücadelemizi nasıl daha ileri bir noktaya taşıyabileceğimizi istişare ettik. Ayrıca bilimsel politika ve hizmet üretme noktasında önemli çıktılar elde edeceğimiz Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psikososyal Müdahale Modelinin Geliştirilmesi ve İhtisaslaşmış Kadın Konukevlerinin Kapasitesinin Geliştirilmesi projelerimiz üzerine konuştuk. Küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddetle mücadelemizi sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz. Kamu kurumlarımız ve STK’lar ile iş birliğinin de mücadelemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0