Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST Adana’ya katıldı: TEKNOFEST yalnızca bir başlangıç!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024'ü alanında ziyaret etti. TEKNOFEST 2024'ün Adana'ya, Türkiye'ye, millete ve özellikle gözleri parlayan gençlere hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ana yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, tüm hızıyla devam ediyor. Adana Havalimanı'nda gerçekleşen organizasyon çerçevesinde TEKNOFEST alanını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, etkinlik alanında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Adanalıları selamlayarak başlayan Başkan Erdoğan, "Her yıl milyonlarca vatandaşımızın akın ettiği, gençlerimizin heyecanla beklediği TEKNOFEST Adana'ya hepiniz hoş geldiniz." dedi.

"TEKNOFEST SADECE BİR BAŞLANGIÇ"

Adana'nın gençlerin coşkusuyla bir başka güzel olduğuna işaret eden Başkan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Gözlerinin ışıltısında aydınlık yarınlarımızın müjdesi olan siz gençlerimizle Adana ve Şakirpaşa bugün çok farklı. Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin göz kamaştıran ürünleri yok. Burada aynı zamanda Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olacak genç yüreklerimiz, parlak zihinlerimiz var. Burada yarının Hezarfen Ahmet Çelebileri, Cezerileri, Ferganileri, Ali Kuşçuları, Aziz Sancarları var. Burada aşkın diliyle, barışın diliyle, ilmin, teknolojinin, bilimin diliyle konuşan, ufku açık yüz binlerce gencimiz var. Sizlerin vasıtasıyla bilime, araştırmaya, teknolojiye, keşfetmeye özellikle meraklı ülkemizin tüm gençlerini bir kez daha sevgiyle selamlıyorum. Kalplerimizi tekrar buluşturan Rabbime hamd ediyorum.

Biz, Çukurova Havalimanı'nı açtığımızda birileri Şakirpaşa ile ilgili yoğun bir algı çalışması yürüttüler. Akla, vicdana, siyasi ahlaka sığmayan bir sürü iddiayı gündeme taşıdılar. Peki ne oldu? İddialarının hiçbir geçerliliğinin olmadığı bugün bir kez daha ortaya çıktı. Şakirpaşa kapandı mı? Şakirpaşa açık mı? Buyurun biz de bugün Şakirpaşa'ya indik. Ve şimdi Şakirpaşa'da bir TEKNOFEST fuarını şu anda gümbür gümbür buradan dünyaya haykırıyoruz. Algı operasyonlarından etkilenip Şakirpaşa ne olacak diye endişelenen Adanalı gençlerimize sesleniyorum, siz, birilerine bakıp da asla endişe etmeyin. Şakirpaşa eskisinden daha mühim, daha hayati görevler icra edecek. Milli teknoloji hamlemizin simgesi olan TEKNOFEST sadece bir başlangıç. İnşallah burayı tarihine, misyonuna ve önemine uygun şekilde çok etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz."

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ANLAMLI PAYLAŞIM

Ardından resmi sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Erdoğan, "Bir gençlik destanı, bir teknoloji devrimi, bereketli Anadolu topraklarında filizlenen idealist gençlerin güçlü sesi: #TEKNOFEST!" notunu düştü.

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0