Beyza Uysal depremden sonra bir de kanseri yendi! Şimdi ise 'yazar' oldu

6 Şubat 2023 günü yaşanan asrın felaketinde evini, eşini ve büyük oğlunu kaybeden ve saatler sonra enkaz altından kurtarılan Beyza Uysal, depremden bir süre sonra kanser ile mücadele etmek zorunda kaldı. Kanseri yenen Beyza, 'Son Akşam Yemeği' isimli bir kitap yazarak birçok kadına ilham oldu.

Uysal ailesi depreme Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki evlerinde yakalandı. Uysal ailesinin oturduğu 3 bloktan oluşan Orkide Siteleri bir anda enkaza dönüştü. Komple çöken sitede 260 kişi hayatını kaybederken sadece 15 kişi kurtulabildi. 9 katlı binanın 7. katında oturan Uysal ailesinden 51 yaşındaki baba Nejat Atahan Uysal, 18 yaşındaki oğulları Arif Turab hayatını kaybetti. 43 yaşındaki Beyza Uysal ve 11 yaşındaki küçük oğlu Muhammet Kutay ise saatler sonra enkazdan kurtarılarak hayatta kalmayı başardı.

KANSERLE MÜCEDELE ETTİ

Depremden kısa bir süre sonra yapılan kontrollerde rahim kanseri olduğunu öğrenen Beyza, acil ameliyata alındı. Başarılı ameliyat sonrası tümör temizlendi ve sağlığına kavuştu.

YAŞADIKLARI İLE KADINLARA İLHAM OLUYOR

Küçük oğlu Muhammet ile hayatına sımsıkı sarılan Beyza, yaşadıklarını kaleme aldı. Beyza Uysal, geçtiğimiz aylarda 'Son Akşam Yemeği' başlıktı bir kitap çıkardı. 20 yıllık hayat arkadaşını ve ilk oğlunu toprağa veren, üstüne kanserle mücadele edip kazanan Beyza Uysal, hayata bakış açısıyla birçok kadına ilham oldu.

Duygularını Sabah Gazetesi ile paylaşan Beyza Uysal, "Hem depremi hem de kanseri yendim. Allah bana iki kez hayatta kalma şansını verdi. Bunu bilerek hayata sımsıkı sarılıyorum. Böyle olunca birçok kişiye hayatta kalmanın yollarını gösteriyorum. Benimle konuştuktan sonra intiharın eşiğinden dönen kadınlar oldu. Hep onlara nasıl iyi gelebilirim onu düşünüyorum. Ayakta nasıl dimdik duracaklarını söylüyorum. Çünkü acılarımız, yaşanmışlarımız aynı. Hepimizin kayıpları var. Yaptığımız şey birbirimize ilaç olmak. Konuştukça da 'Beyza yapmış, biz de yapabiliriz' diyerek yeniden hayata tutunuyorlar. Böyle olunca ben de mutlu oluyorum" şeklinde konuştu.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0