Öğretmenlere özel ders yasağı! Yeni önlem paketi uygulamaya kondu

Öğretmenlik yasa teklifine ilişkin 3 madde daha kabul edildi. TBMM Genel Kurulu'nun aldığı kararda özel ders veren veya özel ders için yönlendirme yapan öğretmenlere 'aylıktan kesme cezası' uygulanacak. Fenomen öğretmenlere de ciddi yaptırımlar kapıda.

Son dönemde sosyal medyada öğrencilerinin çeşitli görüntülerini paylaşarak fenomen olmaya çalışan öğretmenler iyice arttı. TBMM Genel Kurulu, öğrencileri kullanarak tanınırlıklarını artırmaya çalışan öğretmenlere "dur!" dedi. Öğretmenlik yasa teklifine ilişkin yeni maddeler kabul edildi. Buna göre özel ders veren, özel derse yönlendiren, argo konuşan öğretmenlere ceza uygulanacak; uyuşturucu ve tacize bulaşanlar ise meslekten men edilecek.

Öğretmenlik mesleğine ilişkin yeni düzenlemeler

Öğretmenlik mesleğine ilişkin yeni düzenlemeler

ÖĞRETMENLERE İLİŞKİN YENİ DÜZENLEMELER:

TBMM Genel Kurulu tarafından hayata geçirilen öğretmenlik mesleğine ilişkin yeni düzenlemeler şöyle:

  • Özel ders yasağı: Menfaat karşılığı özel ders veren ya da özel ders için yönlendirme yapanlara 'aylıktan kesme' cezası verilecek.

  • Fenomen öğretmenlere engel: Öğretmen ve yöneticilerin, mevzuatta belirlenmiş usuller dışında öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntü paylaşmaları yasaklandı. Paylaşım yapanlara kınama cezası verilecek.

  • Argo konuşma yasağı: Öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayacak şekilde öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek söz, davranış, hâl ve hareketlerde bulunanlara aylıktan kesme cezası verilecek.

  • Taraflı öğretmene ceza: Öğrencilerin ders başarılarının değerlendirilmesinde taraflı davrananlara, eğitim-öğretim sürecinde bakanlıkça onaylanan öğretim programının belirlediği amaç ve hedeflere aykırı faaliyet ve uygulamalar yapanlara aylıktan kesme cezası verilecek.

  • Uyuşturucu ve tacize geçit yok: Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek yahut bulundurmak ile cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkûm olanlar meslekten men edilecek.

Son dakika: 6 Ekim altın fiyatları! Bugün Çeyrek ve gram altın ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Son dakika: 6 Ekim altın fiyatları! Bugün Çeyrek ve gram altın ne kadar?
Kadın gassalların duygusal anları! "Hem ahiretlik hem dünyalık"

İLİŞKİLİ HABER

Kadın gassalların duygusal anları! "Hem ahiretlik hem dünyalık"
Sosyal medyada 18 yaş altına sınırlı erişim! Kullanıcılar akşam 22.00’dan sonra…

İLİŞKİLİ HABER

Sosyal medyada 18 yaş altına sınırlı erişim! Kullanıcılar akşam 22.00’dan sonra…
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0