7 Ekim'in birinci yılı: Sanat dünyası milyonlara seslendi!

İnsani krizin derinleştiği Filistin, 1 yıldır hiçbir akla ve vicdana sığmayacak zulmün, vahşetin beşiği hale geldi. Binlerce sivil insanın kanının akıtıldığı Filistin dramında masumların sesi olan sanat dünyasından önemli isimler, anlamlı mesajlarla barış çağrısında bulundu.

İşgalci İsrail, tam 1 yıldır binlerce masum insanı acımasızca hayattan kopardı. Dünya tarihine kara bir leke olarak geçen bu kanlı soykırım, büyük bir utanç tablosunu da gözler önüne seriyor.

900'den fazla ailenin tüm fertlerinin katledildiği vahşette, insani felaketin ortasında kalan masumlar açlıkla, hastalıklarla sınandı, özgürlükleri elinden alındı, çeşitli işkencelere maruz kaldı ve zorunlu göçe maruz bırakıldı.

Öyle ki 7 Ekim 2023 sonrası dünyaya gelen ve henüz bir yaşını bile doldurmayan bebekler şehit edildi.

Tüm bu yaşananlar, ruhunda kalbinde merhamet duygusu taşıyan insanlar için ızdıraptan başka bir şey değil. Katil İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği bu rezil cinayetlere, sessiz kalanlarsa bu zulme ortak.

Dünyanın gözü önünde "canlı yayında" yaşanan bu insanlık dışı saldırılar ve sivillere karşı sürdürülen ihlallerin birinci yılında ses ve nefes olmak isteyen sanatçılar, Yasemin.com için özel mesajlar paylaştı.

HÜLYA KOÇYİĞİT: ANCAK TEK YÜREK OLDUĞUMUZDA BAŞARABİLİRİZ!

Zarafeti, sanatçı kimliği ve topluma örnek teşkil eden duruşuyla Türk sinemasının en değerli isimlerinden biri olan Hülya Koçyiğit, Gazze'de yaşanan insani dram karşısında 'tek yürek' olmanın önemine vurgu yaptı. 1 yıldır devam eden katliamın bir an önce sonlanması için çağrıda bulunan Koçyiğit, şöyle konuştu:

"Gazze'de 1 yıldır sivil insanlara, kadınlara, masum çocuklara uygulanan bu soykırım için vicdanımız, aklımız, fikrimiz hep yaralı. Kalplerimiz kan ağlamaya devam ediyor. Katil İsrail yöneticilerinin insanlığa karşı işlediği savaş suçu karşısında, dünyadaki tüm duyarlı insanların tek yürek olarak 'Bu katliama son verin' demesi gerekiyor. Tek yürek olduğumuzda başarabiliriz."

"BU SUÇLULARIN CEZALANDIRILMASINI KALPTEN DİLİYORUM"

Gazze’de devam eden ve Lübnan gibi bölgenin başka ülkelerine de sıçrayan bu savaşın sonlanmasını dileyen ve 'barış' çağrısında bulunan Koçyiğit, "Kalıcı ateşkes çağrılarının bir an önce sonuç vermesini, bu savaş suçlularının cezalandırılmasını kalpten diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

ALİ NURİ TÜRKOĞLU: TÜM VARLIĞA KASTETTİLER

"7 Ekim, bir soykırım miladı." diyerek Gazze'de yaşanan vahşete dikkat çeken ünlü oyuncu Ali Nuri Türkoğlu ise zulmü görmek istemeyenlere bir kez daha şu sözlerle acı tabloyu hatırlattı:

"Tam bir yıl boyunca gözümüzün içine baka baka canlı yayınlarda bebekleri, anneleri, babaları, kedileri, köpekleri, ağaçları katlettiler. Tüm varlığa kastettiler. Kendi sapkın ideolojileriyle, arz-ı mevut peşinde tüm dünyayı rehin aldılar adeta. Sponsorlarıyla beraber... İşbirlikçilerini hepimiz biliyoruz. Sponsorlarını hepimiz görüyoruz. Parlamentolarda bu azınlığın eşkıya başını nasıl alkışladıklarını görüyoruz, utanıyoruz. Tüm insanlığın vicdanlı halklarıyla beraber, kendi bayraklarından ve ülkelerinden utanan halklarıyla beraber çığlığımızı yükseltiyoruz. Ama bu, durdurmaya yetmiyor."

Gazze'de bir yıldır devam eden saldırıların aynı zamanda bir terör şebekesinin yok oluşunu da beraberinde getirdiğini vurgulayan Türkoğlu, "7 Ekim, aynı zamanda bir terör şebekesinin kendi kendini yok edişinin miladı. Tüm dünyaya ne kadar sapkın olduklarını ispat edercesine gösterdiler, izlettirdiler. Kendi elleriyle kendi terör şebekelerini yok edişlerini de izleyeceğiz. 7 Ekim, dünyanın büyük bir defosu olarak tarihe geçti ama aynı zamanda bu terör şebekesinin yok oluşunun başlangıcıdır. 7 Ekim'i unutma, unutturma!" değerlendirmesinde bulundu.

YAVUZ BİNGÖL: BİR VE BERABER OLMAYA DAVET EDİYORUM!

Bugüne dek Gazze'de yaşamını yitiren sayısız masumun katledilmesini kınayan ve yaşanan zulme tepki gösteren ünlü sanatçı Yavuz Bingöl ise, şöyle seslendi:

"50 bine yakın insan öldü ve bu ölümlerin yüzde 70'ini ne yazık ki çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Gazze'de yaşananların birinci yılında bu katliama sebep olanları, eli kanlı katilleri kınıyorum. Hayatını kaybeden masumlara Allah'tan rahmet diliyorum. Dünya kamuoyunu bu katilleri durdurması için bir ve beraber olmaya davet ediyorum."

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU: HER YERDE BU ZULMÜ DİLLENDİRMELİ, SUSMAMALIYIZ

Toplumsal konulardaki hassasiyetiyle takdir toplayan ve sanatçı kimliğiyle de ön plana çıkan AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Gazze'de yaşananlara karşı en büyük tepkinin "susmamak" olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Soykırımcı İsrail'in yaptığı zulmü ve vandalizmin, insan hakları ihlallerinin, vahşetin üzerinden tam bir 1 yıl geçti ve devam ediyor. Hatta öyle ki ateşi daha da yayma derdindeler. Bize düşen vazife bu zulme karşı durmak, dünyanın barışa kavuşması noktasında her platformda, her ortamda bu zulmü dillendirmek ve güçlü Türkiye'yi inşa etme noktasında el ele verip birlikteliğimizi sağlamaktır."

SİNAN ALBAYRAK: ARTIK AYAĞA KALKMA VAKTİ GELMEDİ Mİ?

Oyuncu kimliğinin yanı sıra toplumsal konulardaki hassas ve duyarlı kişiliğiyle de adından sıklıkla söz ettiren ünlü sanatçı Sinan Albayrak, 1 yıldır aralıksız devam eden katliamı sitem dolu sözlerle değerlendirdi. Sessiz kalmanın zamanı olmadığının altını çizen Albayrak, şu ifadelere yer verdi:

"İsrail'in Gazze'ye karşı yürüttüğü soykırım, katliam bir yıldır devam ediyor. Biz sadece oturduk... Artık ayağa kalkma vakti gelmedi mi? Hanzala bir gün bize yüzünü dönecek diye bekliyoruz. Ama o bize baktığında biz ona nasıl bakabileceğiz bilmiyorum..."

İsrail'in Gazze'de hayattan kopardığı çocuklar! Katil İsrail 17 bin çocuğu katletti

İLİŞKİLİ HABER

İsrail'in Gazze'de hayattan kopardığı çocuklar! Katil İsrail 17 bin çocuğu katletti
Altın Portakal Film Festivali'ne kefiyeyle katılan Gülsen Tuncer'den Filistin'e destek mesajı!

İLİŞKİLİ HABER

Altın Portakal Film Festivali'ne kefiyeyle katılan Gülsen Tuncer'den Filistin'e destek mesajı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0