Sosyal medyada 18 yaş altına sınırlı erişim! Kullanıcılar akşam 22.00’dan sonra…

Dünya’da milyarlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya hesabı Instagram ‘Genç hesaplar’ uygulamasını Türkiye’de de hayata geçirmeye karar verdi. Amerika, Avustralya, İngiltere gibi ülkelerde 18 yaş altı sosyal medya kullanıcılarının içeriklere erişimi sınırlandırılacak.

Dünya genelinde aktif olarak bir milyardan fazla kullanıcısı bulunan Instagram Türkiye için yeni bir karar aldı. Çocukları ve gençleri kötü içeriklerden korumak için ‘Genç hesap’ uygulamasını devreye soktu. İngiltere, Kanada, ABD ve Avustralya gibi ülkelerde başlatılan uygulamanın Türkiye için de uygulanmasına karar verildi.

18 YAŞ ALTINA SINIRLI ERİŞİM

Ocak 2025 yılı itibariye Türkiye’de başlayacak yeni uygulama 18 yaş altı kullanıcıların diğer hesaplara erişimi ve içeriklere sınırlama getirilmesini kapsıyor.

Ebeveyn kontrolüne olanak tanıyacak olan yeni sistemde hesaplar saat 22.00 ve 07.00 arasında uyku moduna girecek. Günlük 60 dakikayı aşan durumlarda ise kişilerin uygulamadan çıkması için bildirim gönderilecek.

INSTAGRAM EBEVEYN KONTROLÜ NEDİR?

18 yaşından küçük sosyal medya kullanıcılarının ebeveynleri hesaplarını kontrol edebilecek,  çocuklarının uygulama ayarlarını yönetebilecek.

Çocuklarının hangi hesaplara erişim sağlayıp içeriklere baktığını görebilecek,

Aileler çocuklarının son bir hafta içerisinde kiminle mesajlaştıklarını görebilecek olup içeriği hakkında bilgi sahibi olamayacak.

Anne babalar çocuklarının Instagram üzerinden kaç saat vakit geçirdiklerini görebilecek ve belirli saatlerde çocuklarının Instagram’a girmelerini engelleyebilecek.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞACAK?

Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olması planlanan uygulamanın 18 yaş altı kullanıcıların hesaplarına otomatik olarak geçilecek ve ‘genç hesaba’ dönüştürülecek.

Kullanıcılar yalnızca takipleştikleri kişiler ile mesajlaşabilecek, keşfet ve reels içerikleri filtrelenecek.

Kozmetik, makyaj ürünleri, şiddet içerikli video ve görseller karşılarına çıkmayacak.

Kullanıcılar kısıtlamalarını kaldırmak istedikleri takdirde ise hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamaları gerekecek.

Öğretmenlere özel ders yasağı! Yeni önlem paketi uygulamaya kondu

İLİŞKİLİ HABER

Öğretmenlere özel ders yasağı! Yeni önlem paketi uygulamaya kondu
Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0