Meteoroloji uzmanları duyurdu: İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? 8 Ekim hava durumu

İstanbul'a ilk karın ne zaman düşeceğine ilişkin tahminlerde bulunan Meteoroloji uzmanları, ocak ayına dikkat çekerek "1-2 gün kar yağma olasılığı" bulunduğunu bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 8 Ekim Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

Soğuk severleri heyecanlandıracak haber Meteoroloji uzmanlarından geldi...

Birçok İstanbullunun heyecanla beklediği kar yağışına ilişkin değerlendirme, CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi.

Şen, açıklamasında "İstanbul'a baktığımız zaman yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor. Sıcaklıklar ekim ayında da yüksek geçecek. Ama ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı İstanbul'da göreceğiz." ifadesinde bulundu.

8 EKİM HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kuzeyinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI
Rüzgarın, genellikle kuzeyli, yurdun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

MARMARA
Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

8 Ekim Salı TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? 7 Ekim Pazartesi hangi diziler var?

İLİŞKİLİ HABER

8 Ekim Salı TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? 7 Ekim Pazartesi hangi diziler var?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0