Araç sahipleri dikkat! Kış lastiği uygulaması başlıyor: Cezası ateş pahası

Yol güvenliği için kritik önem taşıyan kış lastiği takma zorunluluğu için tarih açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri sonucu belirlenen tarihlerde kış lastiğini taktırmayan vatandaşlar için cezalar oldukça yüksek.

Sonbahar mevsiminin ortasına geldiğimiz şu günlerde kış soğukları yavaş yavaş yaklaşmaya başladı. Havaların soğumaya başlamasıyla kış lastiği taktırma zorunluluğunun ne zaman başlayacağı ise sürücüler tarafından merak konusu haline geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri sonucunda kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan tarihine kadar devam edecek.

Kış lastiği takmayan ticari araçlar ise 4 bin 69 TL ceza ödeyecek.

Özel otomobiller için herhangi bir kış lastiği zorunluluğu olmamakla beraber her sürücünün kış lastiği kullanması tavsiye ediliyor. 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0