Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'tan Disleksi Farkındalık Günü'ne özel paylaşım!

8 Ekim Dünya Disleksi Farkındalık Günü kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş X hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bakan Göktaş, ''Disleksiyle yaşayan bireyleri desteklemeyi ve onların eğitime erişimlerini kolaylaştırmayı önemsiyor, kendi potansiyellerini keşfetmeleri için adımlar atıyoruz.'' dedi.

Dünya Disleksi Farkındalık Günü her yıl 8 Ekim'de farkındalık yaratmak, disleksiye sahip olan bireylerin yaşadıkları zorlukları anlamak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla okuma, yazma ve konuşma güçlü çeken bireylere destek olmayı amaçlar. 

BAKAN MAHİNUR GÖKTAŞ'TAN ANLAMLI MESAJ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise X hesabı üzerinden Disleksi Farkındalık Günü'ne özel paylaşım yaptı.

Bakan Mahinur Göktaş, ''Disleksi bir öğrenme güçlüğü değil, bir öğrenme farkıdır. Bakanlık olarak, disleksiyle yaşayan bireyleri desteklemeyi ve onların eğitime erişimlerini kolaylaştırmayı önemsiyor, kendi potansiyellerini keşfetmeleri için adımlar atıyoruz.'' dedi.

Bakan Göktaş, Diskleksiye sahip bireyler hakkında açıklama yaparak, ''Çünkü inanıyoruz ki doğru destek sağlanırsa güçlü görsel düşünme yeteneklerini, olaylara farklı açılardan bakabilme kabiliyetlerini ve karmaşık sorunları çözerken geliştirdikleri stratejileri bir değere dönüştürerek sadece başarılı değil, aynı zamanda fark yaratan bireyler olmalarını sağlayabiliriz.'' dedi.

DİSLEKSİ NEDİR?

Disleksi, kişilerde nörolojik ve çevresel faktörlerden kaynaklı oluşan, kelimeleri doğru bir şekilde tanıtmakta, sesleri birleştirmekte ve yazılı metinleri anlamakta zorluk yaşanılan öğrenme güçlüğüdür. 

Disleksiye sahip kişiler okuma, yazma ve heceleme gibi dil becerilerinde zorluk yaşar. Zeka seviyesini etkilemeyen disleksi özel eğitim yöntemler ve destekleyici yaklaşımlarla erken tanı sayesinde önlem alınabilir.

DİSLEKSİ BELİRTİLERİ

Çocuklarda okuma problemi, yazı yazarken harfleri ters yazma, zaman kavramını anlamakta güçlük, odaklanamama sorunları yaşamaya başlar.

Yetişkin bireylere ise disleksi belirtileri akademik ve profesyonel alanlarda okuma, yazma zorluğu, bilgiyi hatırlamakta zorluk, görevleri takip etmede zorluk, yazılı iletişimde karmaşık ifadeler kullanmakta zorluk çekmeye başlarlar.

 

Emine Erdoğan Burundi Beşinci Kadın Liderler Üst Düzey Forumu'na video mesaj ile katıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Burundi Beşinci Kadın Liderler Üst Düzey Forumu'na video mesaj ile katıldı!

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0