Hollanda’da bir müze çalışanı sanat eserini çöp sanıp attı!

Alexandre Lavet tarafından 1980'lerde yapılan 'All The Good Times We Spent Together' (Birlikte Geçirdiğimiz Tüm İyi Zamanlar) isimli sanat eserini boş içecek kutuları sanan müze çalışanı, sanat eseri olduğunu fark etmeyerek çöpe attı.

Hollanda'nın Lam Müzesi'nde yaşanan bir olay, duyanları şaşkına çevirdi. Bugüne dek pek çok sayısız değerli esere ev sahipliği yapan müzede işe yeni başlayan bir çalışan, Fransız sanatçı Alexandre Lavet'in eserini yanlışlıkla çöpe attı. Ancak bunu bilinçli bir şekilde yapmadı.

SANAT ESERİ OLDUĞUNU ANLAMADI ÇÖPE ATTI

'All The Good Times We Spent Together' isimli sanat eseri, ilk bakışta atılmış ve ezilmiş gibi görünen içecek kutularından oluşuyor. Eserin ezilmiş içecek kutusu sanan görevli, sanat eseri olduğunu fark etmeden eseri çöpe attı.

MÜZEDEN AÇIKLAMA GELDİ

LAM Müzesi'nden yapılan açıklamada, "Küratör (müze yöneticisi) kutuların kaybolduğunu fark ettiğinde kapsamlı bir arama başlatıldı. Küratör Elisah van den Bergh sonunda sanat eserini atılmaya hazır bir çöp torbasında buldu. Mucizevi bir şekilde, her iki kutu da sağlam bulundu. Temizlendiler ve müze girişinde geçici olarak onur yerine konuldular, artık geleneksel bir kaide üzerinde sergileniyorlar" ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz haftalarda da New York’ta bulunan bir sanat müzesinde kenara koyulan ayakkabı sanat eseri sanılmış ve herkes fotoğrafını çekmişti.

Duygu Nebioğlu'nun öfkesi dinmiyor! Bu kez sanat dünyasının kirli yüzüne kin kustu

İLİŞKİLİ HABER

Duygu Nebioğlu'nun öfkesi dinmiyor! Bu kez sanat dünyasının kirli yüzüne kin kustu

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0