Rüyalarda buluşmak gerçek oluyor! İnsanlık tarihinde çığır açan deney

REMspace şirketi kişilerin uyku esnasında iletişim kurmasının mümkün olup olmadığı hakkında bir deney hazırladı. Kişiler uyudukları esnada lucid rüyayı deneyimledi ve deney sonucunda ise bilim dünyasını sarsan sonuçlar ortaya çıktı.

Amerika ve Rusya merkezli olan REMspace isimli nöroteknoloji girişimi insanlığı sarsacak şaşırtıcı bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Lucid rüya olarak bilinen ve berrak rüya olarak tanımlanan kişilerin uyku esnasında rüyada olduklarının farkına varma durumuyla ilişkilendirilen rüya tipi hakkında şaşırtan bir deney yapıldı.

RÜYALAR KONTROL EDİLEBİLECEK

İki katılımcı arasında rüya sırasında çift yönlü iletişimi gerçekleştirdiklerini duyurdu. REMspace şirketinin CEO'su Michael Raduga yaptığı açıklamada 2023 yılı mayıs ayında insanların rüyalarını kontrol etmeyi amaçlayan bir mikroçip yerleştirdiklerini açıklamıştı. 

Raduga REM uykusu sorasında beynin motor korteksini uyarmak amacıyla tasarlandığı belirtti.

RUH SAĞLIĞINI YENİLİYOR

REMspace şirketi yaptığı basın açıklamasında Hızlı Göz Hareketi olarak bilinen REM evresinde lucid rüya görmenin birçok ruh sağlığı ve sinir sorunlarını çözme potansiyeli olduğunu ifade etmişti.

Lucid rüya sayesinde ruh sağlığındaki sorunları azaltma, fobi ve kabusların azalması hatta kişisel sorunların ele alınmasına yardımcı olduğunu iddia etti.

UYURKEN İLETİŞİM KURMAYI BAŞARDILAR

24 Eylül'de gerçekleştirilen lucid rüya deneyinde iki katılımcı arasında iletişimin sağlandığını, katılımcıların kulaklık aracılığıyla sunucu tarafından kelimeleri rastgele aldıkları, birinin rüyada kelimeleri tekrarladığı, diğer katılımcının ise uyandıktan sonra aynı kelimeleri tekrarladığı bildirildi. REMspace ise bunu iki yönlü rüya iletişimi olarak tanımlarken dünyadaki ilk örneği olarak belirtti.

Şirket CEO'su Raduga rüya iletişiminin birkaç yıl içerisinde yaygınlaşacağını belirterek, karmaşık rüya iletişim biçimlerini anlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Zayıflatan genler ile ilgili dikkat çeken açıklama! Genetik kodun zayıflattığı ortaya çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Zayıflatan genler ile ilgili dikkat çeken açıklama! Genetik kodun zayıflattığı ortaya çıktı
Koronavirüs'e yakalananları bekleyen tehlike: 3 yıl boyunca kalp krizi, felç ve ölüm riski...

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüs'e yakalananları bekleyen tehlike: 3 yıl boyunca kalp krizi, felç ve ölüm riski...

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0