Bilim adamları yanlışlıkla keşfetti: Örümcek adam ağını bulmayı başardılar!

Amerika'da Massachusset'te bulunan Tufs Üniversitesi araştırmacıları yanlışlıkla örümcek adam ağı üretti. Bilim dünyasında şaşkınlık veren buluş büyük yankı uyandırdı.

Amerika'da Massachusset'te bulunan Tufs Üniversitesi araştırmacıları çığır açan bir araştırmaya imza attı. 

ÖRÜMCEK ADAM FİLMİ GERÇEK OLUYOR

Örümcek Adam filmini izleyen ve çizgi romanını okuyan herkesin sokaklarda ağ fırlatarak uçma hayali gerçek oluyor. Tufs Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda Silklab laboratuvarın da yapılan araştırma ipek böceği kocalarından elde edilen ipek liflerinden yapılan ve havada katılaşarak nesnelere yapışan yeni bir lif teknolojisi geliştirildi.

BÖCEKLERDEKİ İPEKLERİ KULLANARAK AĞ ÜRETTİLER

Örümceklerin yanı sıra arılar, karıncalar, kelebekler gibi birçok canlının ipek üretebildiğini açıklayan araştırmacılar, ipek fibron adı verilen proteinleri kullanarak yapışkan lifler üretmeyi başardı. 

YANLIŞLIKLA KEŞFEDİLDİ

Araştırmacı Marco Lo Presti'nin yanlışlıkla keşfettiği liflerin, şans eseri olduğunu belirterek güçlü yapıştırıcılar hakkında yaptıkları deney sırasında yanlışlıkla ortaya çıktığını açıkladı. Lo Presti, cam laboratuvar malzemesinin asetonla temizlerken camın üzerinde örümcek ağına benzer bir yapı oluştuğunu, ipek çözeltisinin belirli bir kimyasal maddelerle etkileşime girmesi sonrası katılaştığını gösterdi.

GÜÇLÜ AĞLAR İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kendi ağırlığının 80 katı kadar ağırlık kaldırabilen yeni üretilmiş yapıştırıcıların hala örümcek ağı kadar güçlü olmadığını belirten bilim adamları artık yanlışlıkla keşfettikleri teknoloji üzerinde ilerleyecek yeni araştırmalara koyulacaklarını ifade etti.

Gökyüzünde görsel şölen: Güneş patlaması sonrası Türkiye'de kuzey ışıkları görüntülendi!

İLİŞKİLİ HABER

Gökyüzünde görsel şölen: Güneş patlaması sonrası Türkiye'de kuzey ışıkları görüntülendi!
Yaşadıkları için ödül aldılar! Nobel Barış Ödülü atom bombasından sağ kalanlara verildi

İLİŞKİLİ HABER

Yaşadıkları için ödül aldılar! Nobel Barış Ödülü atom bombasından sağ kalanlara verildi

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0