Yaşadıkları için ödül aldılar! Nobel Barış Ödülü atom bombasından sağ kalanlara verildi

2025 Nobel Barış ödülü bu yıl Japonya'da Hiroşima ve Nagazaki atom bombasından sağ kalanlara verildi.

2024 Nobel Barış Ödülü 1945 yılında Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan bombalardan sağ kurtulan Nihon Hidankyo grubuna verildi.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

Hidankyo, Nobel Barış Ödülü'nü İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD'nin Japonya'ya attığı atom bombalarından kurtulmayı başaran sivil toplum kuruluşuna adadı. Japonya Atom Bombası ve Hidrojen Bombası Mağdurları Federasyonu olan Hidankyo nükleersiz bir dünya için çalışıyor.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARINA DEĞİNDİ

Kuruluşun başında yer alan Toshiyoki Mimaki ödülün kendilerine verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, 'Bunun gerçekleşeceğini hayal etmemiştim' dedi. Nobel Barış Ödülü'nü kazandıklarına dair yaptığı açıklamada Mimaki İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değinerek, "Gazze'deki durum Japonya'nın 80 yıl önceki haline benziyor" dedi.

NÜKLEER SİLAH KULLANIMINA KARŞI ÇIKTI

Hidankyo nükleer silahların kullanımının ahlaki açıdan kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, silahların kullanılmasına karşı uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, "Norveç Nobel Komitesi yine de cesaret verici bir gerçeği kabul etmek istemektedir: Yaklaşık 80 yıldır savaşta hiçbir nükleer silah kullanılmamıştır. Nihon Hidankyo ve Hibakuşa'nın diğer temsilcilerinin olağanüstü çabaları nükleer tabunun yerleşmesine büyük katkı sağlamıştır. Dolayısıyla bugün nükleer silah kullanımına karşı bu tabunun baskı altında olması endişe vericidir" dedi.

Bilim adamları yanlışlıkla keşfetti: Örümcek adam ağını bulmayı başardılar!

İLİŞKİLİ HABER

Bilim adamları yanlışlıkla keşfetti: Örümcek adam ağını bulmayı başardılar!
Dalış turizminin gözdesi: Antalya’daki Üç Adalar’ı keşfedin!

İLİŞKİLİ HABER

Dalış turizminin gözdesi: Antalya’daki Üç Adalar’ı keşfedin!

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0