Başkan Erdoğan ve Emine Erdoğan Namazgah Camii'nin açılışına katıldı!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin desteğiyle Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 2015 yılında inşaatına başlanan Namazgah Camii'nin açılışına katıldı. Balkan coğrafyasının en büyük camisinin 6 asrı aşan ortak tarih ve kardeşliğin en yeni nişanesi olarak hafızalardaki yerini alacağına işaret eden Başkan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından anlamlı bir paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapımı tamamlanan ve büyük bir coşkuyla beklenen Namazgah Cami'nin açılış törenine katılım sağladı.

BalkanlarİLİŞKİLİ HABERBalkanlar'ın en büyük camisi Namazgah Camii Müslümanların 100 yıllık rüyasına ışık tutuyor!

Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serkan Kayalar ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başkanı Okay Memiş de hazır bulundu.

Böylesine değerli bir açılış töreni için Arnavutluk'ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan, kendilerini aşkla bağrına basan Arnavutluk'a teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

2015 yılında temelini attıkları Balkanlar'ın en büyük camisi Namazgah Camisi'nin tüm Müslümanlar için hayırlı olmasını dileyen Başkan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının katkılarıyla inşa edilen Namazgah Camisi'ne sağladıkları destek için Arnavutluk Başbakanı Edi Rama başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

"YÜCE DİNİMİZ CAMİLER İNŞA ETMEYİ BİR GÖREV OLARAK YÜKLÜYOR"

"Namazgah Camii'nin aramızdaki dostluğun, kardeşliğin, dayanışmanın sembolü olacağından şüphe duymuyorum." diyen Başkan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ezanlarıyla bütün insanlığı tevhide, kulluğa ve Allah'a çağıran, kubbesiyle müminleri birleştiren, mihrabıyla yüzleri ve gönülleri yüce Rabbimize döndüren hakikat merkezleridir. Yüce dinimiz biz Müslümanlara camiler inşa etmeyi ve camilerimize sahip çıkmayı bir görev olarak yüklüyor. Bugün camiler inşa ettiğimiz gibi bu camilerin temsil ettiği değerleri yaşamak ve yaşatmak için de hep birlikte gayret göstermeliyiz.

Barış dini İslam'ın yüce değerlerinden kopmamalı, kutsal dinimizi şahsi emelleri için istismar eden çıkar gruplarına meydanı boş bırakmamalıyız. Bu vesileyle genç, yaşlı bütün kardeşlerimizi bu mabedi bir huzur mekanına dönüştürmeye, camilerimizin temsil ettiği değerleri yaşatmaya davet ediyorum. Davetimize icabet eden tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum."

AYNI ANDA 8 BİN KİŞİ İBADET EDEBİLECEK

Yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerine inşa edilen camide, açık alanlarla birlikte aynı anda 8 bin kişinin ibadet edebileceğinin altını çizen Başkan Erdoğan, ibadet alanının yanı sıra konferans salonu, derslikler, Kur'an kursu, sergi salonu, kütüphane, engelli ve yaşlı asansörü, çalışma odaları ve kültür merkeziyle camiyi bir külliye anlayışıyla inşa ettiklerini ifade etti.

EMİNE ERDOĞAN'DAN ANLAMLI BİR PAYLAŞIM GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu önemli ziyarette eşlik eden eşi Emine Erdoğan da sosyal medya hesabındaki paylaşımda, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve eşi Linda Rama ile birlikte bugün Namazgah Camisi'nin açılışını yaptıklarını anımsatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Balkanların en büyük camisi olan bu eserin, sadece ibadethane olarak değil, sosyal bir merkez olarak da hizmet verecek olması memnuniyet verici. İki ülkenin kardeşliğinin timsali olan caminin, Tiran'ın kültürel ve sosyal yapısında da önemli bir yer edineceğine yürekten inanıyorum."

Emine Erdoğan'dan Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti paylaşımı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti paylaşımı

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0