Evinizdeki robot süpürgeye dikkat! Küfürler yağdırıp şoka uğrattılar...

Amerika'da Çin malı robot süpürgeler hacklenip ev sahiplerine ırkçı küfürler yağdırdığı ve köpekleri kovaladıkları öğrenildi. ABD'nin pek çok yerinden gelen şikayetler artınca güvelik uzmanları tehlikeleri açıkladı. Çinli şirket ise robotlarını güncelleyeceğini duyurdu.

Amerika'nın birçok farklı şehrinde robot süpürgeler bir bir hacklenmeye başladı. Kullanıcılar cihazlarının ırkçı küfürler ettiğini duyurarak, Minnesotalı avukat Daniel Swenson, Çin malı olan Ecovacs Deebot X2 arızası verdiği sırada televizyon izlediğini belirterek, ürün sahiplerinin cihazdan tuhaf sesler geldiğini belirttiğini ifade etti.

SÜPÜRGELERİ HACKLEYİP IRKÇI KÜFÜR ETTİLER

Ürün sahibi Swenson cihazdaki ses sonrasında yabancı birinin süpürgeye bağlandığını ve hoparlöründen siyahileri hedef alan ırkçı küfürler savurduğunu açıkladı. Swenson, ''Benim deneyimime göre bir çocuk ya da bir ergen konuşuyordu. Cihazdan cihaza atlayıp ailelerle uğraşıyor olabilirler.'' dedi.

ROBOT SÜPÜRGE KÖPEKLERİ KOVALADI

Swenson süpürge aracılıyla evlerden görüntü ve ses alınabileceğini vurgulayarak, mahremiyetin korunmasında büyük bir sorun oluşturduğunu belirtti. ABC ise süpürgelerin Amerika genelinde aynı arızaları verdiğini ve ırkçı söylemlerle şikayetlerin arttığını belirterek Mayıs ayında Deebot 2 modelindeki süpürgenin uzaktan kontrol sayesinde Los Angeles'te bir köpeği kovaladığı ve küfürler savurduğu bildirildi.

HESAP BİLGİLERİNİZE ERİŞİM SAĞLIYORLAR

Yine Mayıs ayında Teksas'ın El Paso kentinde ise süpürge fişten çekildiği sırada küfür ettiği, yaşanan olaylardan sonra ise güvenlik uzmanı, Ecovacs'ın süpürgeleri konusunda  uyarıda bulunarak kontrol edilmesinin kolay olduğunu vurguladı.

Ecovacs se Daniel Swenson durumun sistemlerden kaynaklı değil müşterilerin hesap bilgilerinin ele geçirilmesinden kaynaklı olduğunu belirtti. 

Türkiye'de de birçok müşterisi bulunan X2 serisinin sahibi Çinli şirket ise yaşanan olaylar neticesinde daha güvenli hale getirileceğini belirtti.

Elon Musk'tan teknolojiye çığır açan proje: Elinden her iş gelen insansı robot!

İLİŞKİLİ HABER

Elon Musk'tan teknolojiye çığır açan proje: Elinden her iş gelen insansı robot!
Gençlerde artan internet bağımlılığına karşı ailelere uyarı

İLİŞKİLİ HABER

Gençlerde artan internet bağımlılığına karşı ailelere uyarı
Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0