TÜBİTAK 4007 Bağcılar Bilim Şenliği'nde dikkat çeken proje: Yer fıstığından kahve yaptılar!

Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen “TÜBİTAK 4007 Bağcılar Bilim Şenliği”nde liseli öğrenciler, yer fıstığından yaptığı kahveleri ziyaretçilerle buluşturdu. Deneyenlerden tam puan alan kahve, ilgi odağı haline geldi.

Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınbaş Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığında düzenlenen "TÜBİTAK 4007 Bağcılar Bilim Şenliği", vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite olmak üzere 107 okuldan öğrenciler, dikkat çeken projelerin tanıtımını yapma fırsatı buldu. 

ÖĞRENCİLER YER FISTIĞINDAN KAHVE ÜRETTİ

Toplamda 35 farklı projenin yer aldığı etkinlikte en dikkat çekenlerden biri ise "Yer fıstığından elde edilmiş kahve üretimi" projesi oldu. Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri, kurdukları stantta yer fıstığından kahve üretiyor.

Yalnızca yer fıstığı ve süt ile kolaylıkla elde edilen kahvenin evde de yapılabileceğini vurgulayan öğrenciler, soyulan fıstıklar temizlenmiş halde öğütülerek kıvamlı hale getiriliyor. Yoğun aroma elde etmek için kavurulan fıstıklar daha sonra sütle pişirilerek kahveye dönüştürülüyor.

Kendi aralarında iş bölümü yapan öğrenciler, 10 dakika gibi kısa bir sürede kahveyi üretip şenliğe gelenlere ikram ediyorlar. Tadım yapan ziyaretçilerin beğenisini kazanan kahvenin tadı ve aroması dikkat çekti.

TÜM GENÇLER DAVETLİ

Bilim Şenliği'nin özellikle çocukların ve gençlerin bilimle iç içe olması, bilimin serüvenine katılmaları adına çok kıymetli olduğuna vurgu yapan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, tüm İstanbul’daki gençlere davette bulundu.

Sürücü belgelerini yenilemeyenler yandı! 6 milyon vatandaş belgelerini yenilemedi!

İLİŞKİLİ HABER

Sürücü belgelerini yenilemeyenler yandı! 6 milyon vatandaş belgelerini yenilemedi!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0