Olmaz demeyin! Gıda teröristleri bunu da yaptı!  Çikolatadan, meyve suyuna...

Son dönemlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapılan gıdaları ortaya çıkartmasının ardından 17 firmanın da ürünlerinde yasaklı ilaç kullandığı ortaya çıktı. Bu firmaların yalnızca reçete ile alınabilecek iktidarsızlık ve cinsel fonksiyon bozukluğu ilaçlarını ürünlerinin içerisine yerleştirerek halk sağlığıyla oynadıkları tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2 Ekim'de açıklamış olduğu taklit ve tağşiş yapılan gıdaların detayları ortaya çıktı. Hazırlanan listede 17 farklı üründe cinsel güç arttırıcı ilaçların da kullanıldığı belirtildi. Satışı yasak olan 'sildenafil' ve 'tadalafil' adı verilen iktidarsızlık ve cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisinde kullanılan ilaçların birçok ürününün içerisinde yer aldığı öğrenildi.

ÇİKOLATA, CEZERYE, ENERJİ İÇECEĞİ...

Sildenafil ise yüksek dozda alındığı takdirde inme ve ölüme yol açabiliyor. Bu gibi etken maddelerin ise bitkisel karışımlı çikolata, enerji içecekleri, gingsengli bonbon ve şokolat, epimedyumlu gingsengli fındıklı cezeryede yer aldığı belirtildi. Küçükçekmece'de bir bal işletmecisinin ürünlerinin içerisinde de yer alan ilaç etken maddelerinin ayrıca aromalı kahve, vişne aromalı gazlı içecekler, bitki çayları, siyah çay, bitki tozlarının içerisinde de yer aldığı tespit edildi. 

FAZLA KULLANILDIĞINDA ÖLÜME GÖTÜRÜYOR

Doktor kontrolünde ve reçeteli bir şekilde alınan ilaçların, bilinçsizce ve  yüksek dozda kullanıldığı takdirde uyku, baş dönmesi, nefes darlığı, mide yanması, görmede bulanıklık, ışığa karşı hassasiyet ortaya çıkıyor. Ürünlerin çoğunun İstanbul, Ankara, Bursa, Mersin, Kocaeli, Antalya gibi büyükşehirlerdeki firmalar tarafından üretildiği belirtildi. 

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0