Tarihçiler şaşkın! Indiana Jones filmi gerçek oldu: 2.000 yıllık gizemli mezar keşfedildi

Dünya'nın 7 Harikası arasında yerini alan Ürdün'ün Petra Antik Kenti'nde 2.000 yıllık eski mezar keşfedildi. 12 iskelet ile birlikte hazineleriyle keşfedilen anıt mezar İndiana Jones ve Son Macera filminde konu edinmişti. Yapılan keşfin ardından ise 'bu kez tarih sanatı taklit etti' denildi.

Ürdün'ün Petra Antik kentinde  pembe kumtaşı kayalıklarının arasında oyulmuş, Khaznah veya Hazine olarak isimlendirilen 2.000 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezarda 12 insan iskeleti keşfedildi. 

2000 YILLIK TARİHİ MEZAR BULUNDU

American Center of Research'ün yönetici direktörü Dr. Pearce Paul Creasman'ın bir grup arkeolog ile üstlendiği çalışmada antik mezarlar ortaya çıkarıldı. 2003 yılından beri incelenene anıt için son teknoloji yer altı radar sistemleri kullanıldı. Kazı çalışmaları için Ürdün hükümetinden izin alındı ve  Discovery Channel 'Expedition Unknown' programı sunucusu Josh Gates ile iletişime geçilmesinin ardından Creasman 'Sanırım bir şey bulduk' dediği öğrenildi.

Josh Gates, "son derece nadir" diye nitelediği keşif için şu ifadeleri kullandı: Petra iki yüzyıldır arkeologlar tarafından incelense de daha önce böyle bir şey bulunmamıştı. Dünyanın en meşhur yapılarından birinin önünde bile, hâlâ böylesine büyük keşifler yapılabiliyor.

Dünya'nın 7 Harikası arasında yerini alan Petra'da 2000 yıl öncesinden kalma eşsiz eserlerle ve insan iskelet kalıntılarının olduğunu belirten Gates, binlerce turistin geldiği Petra kentinde bir dönem Indıana Jones ve Son Macera filmindeki 'Kutsal Kase'nin de bulunduğunu aktardı.

TARİH SANATI TAKLİT ETTİ

Gates eşsiz eserlerin günümüze kadar gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Gerçekten de tarihin sanatı taklit ettiği muhteşem bir an" dedi.

Osmanlı Devletinin Balkanlarda yaşayan 7 mimari mirası!

İLİŞKİLİ HABER

Osmanlı Devletinin Balkanlarda yaşayan 7 mimari mirası!
Evinizde bu halılardan varsa zengin olabilirsiniz! Koleksiyoncuların gözdesi antika halılar

İLİŞKİLİ HABER

Evinizde bu halılardan varsa zengin olabilirsiniz! Koleksiyoncuların gözdesi antika halılar
NASA'dan insanlık tarihini değiştirecek  görev: Jüpiter'de hayat belirtisi mi var?

İLİŞKİLİ HABER

NASA'dan insanlık tarihini değiştirecek görev: Jüpiter'de hayat belirtisi mi var?

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0