Konya’da Matematik harikası bakkal amca herkesi şaşırttı!

Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Saltık ilkokul yıllarında öğretmeni tarafından fark edilen matematik zekası sayesinde yeteneğiyle herkesi şaşkına uğratıyor. Gelen müşterilerinin aldığı ürünleri saniyeler içerisinde hesaplayan bakkal amca hesap makinasına meydan okuyor.

Konya'nın Meram ilçesinde yaklaşık 50 yıl önce babasının yanında başladığı bakkal dükkanını işleten 5 çocuk babası 59 yaşındaki Mehmet Saltık'ın matematik kabiliyeti görenleri şaşırtıyor. İlkokulda öğretmeni tarafından fark edilince arkadaşlarına ders vermeye başlıyor.

Saltık, daha sonra 1975 yılında babasının bakkalında çalışıyor. Müşterilerin hesabını hesap makinası olmadan yapmaya başlayan Saltık, gelenlerin yaşlarını da saniyesine kadar hesap etmesiyle tanınıyor.

"ALLAH'IM VERMİŞ ÇOK ŞÜKÜR"

Mehmet Saltık gelen müşterilerin yaşlarından kaç gün, saat ve dakikadır hayatta olduğunu şöyle hesaplıyor:

“Birincisi Allah vergisi, ben hesap makinesi kullanmıyorum, beyin devamlı canlı duruyor. Her şeyden önce Allah vergisi kök var. Örnek veriyorum, 29 yaşındaki bir kişi, 254 bin 40 saat, 10 bin 585 gündür hayatta. Allah'ım uzun ömürler versin.

Bu şekilde anında hesap ettiğim bir şey. Allah’ım vermiş çok şükür.

Gençlerimize telefonu hiç tavsiye etmem, internet tavsiye etmem. Bol bol çalışma tavsiye ediyorum, gençlerimize kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. En güzel şekilde sağlıklı, sıhhatli yaşamalarını isterim gençlerimizin” şeklinde konuştu.

"300 TANE TELEFON NUMARASI BİLİRİM"

Bakkal Mehmet Saltık, ‘Dakka Bakkal’ olarak anılmasının nedeninin çocukluğundan beri hesap yapması olduğunu söyledi. İlkokulda parmak kaldırdığında öğretmeninin ‘sen indir’ dediğini anlatan Saltık, “Hem hızlı hesap yaptığımdan hem de kafamın fazla çalıştığından mıdır bilmiyorum böyle bir isim koydular bana ‘Dakka Bakkal’ olarak. Sen 26 yıldır hayattasın, 227 bin 760 saat, 490 gün, 13 milyon 665 bin 600 dakikadır hayattasın. Saniyede az eksiğim var ama 80 milyon 900 bin saniye. Müşterilerimin 300 tane telefon numarasını bilirim, müşterilerin yaklaşık 500 araç plakasını bilirim. Hesap makinesini yüzde 90 kullanmam, hep kafamla yaparım. Hesap makinası kullanmadığım ve beynimi devamlı canlı tuttuğum için beyin devamlı canlı duruyor. Kim ne derse desin başta Allah vergisi" dedi.

Estetik mağduru oldu!  'Amin Reis' lakaplı fenomen Gizem Yıldız'ın yüzü yandı

İLİŞKİLİ HABER

Estetik mağduru oldu! 'Amin Reis' lakaplı fenomen Gizem Yıldız'ın yüzü yandı
Duman’dan, “Gazze’de” şarkısı:  İnsanlık ölmüş bugün!

İLİŞKİLİ HABER

Duman’dan, “Gazze’de” şarkısı: İnsanlık ölmüş bugün!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0