Müşterilerden 99 bin TL hamlesi: Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaş 100 bin TL ve üzeri kart limitlerinden yıllık 750 TL savunma sanayi kesintisi yapılacağının açıklanmasının ardından limitlerini arttırmak ve düşürmek için araştırma yapmaya koyuldu. Peki Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Kredi kartı kullanıcılarının 100 bin TL'yi aşan limitleri nedeniyle savunma sanayi için yıllık 750 TL kesinti yapılacağının açıklanması sonrasında kart kullanıcıları da limit düşürme işlemlerini merak etmeye başladı. Kart kullanıcıları limit düşürme ve yükseltme konusunda bankaların sunduğu seçenekleri değerlendirebiliyor. Peki kredi kartı limitleri nasıl düşürülür? Kredi kartı limitini düşürmek için ne yapmalıyım? 

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Kredi kartı kullanıcıları limit düşürme işlemlerini merak etmeye başladı. Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı kredi kartlarını kullanmaları ve düzenli ödemeler halinde limitleri arttırılırken, son dönemlerde limit düşürme işlemleri merak ediliyor. 

Kredi kartlarının limitini düşürmek isteyen kullanıcılar, bankaların müşteri hizmetlerini arayarak, iletişime geçebilir, internet bankacılığından limit güncellemesi talebinde bulunabilir.  Limiti düşüren kullanıcılar harcamalarını da kontrol altına alabilir. 

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL YÜKSELTİLİR?

Ayrıca bazı kredi kartı kullanıcılar 100 bin TL ve altı olan limitlerini arttırmak için de bankaların kredi notu ve gelir belgelerine dayanarak yapılan değerlendirme sayesinde limit artışı sağlanıyor. Müşteriler bankalarını arayarak limit arttırma işlemi yapabilir, müşteri oldukları bankanın mobil uygulaması üzerinden talep oluşturabilir.

BANKALARDAN MÜŞTERİLERE UYARI

Kredi kartı kullanıcıları limit düşürmek için bankalarına başvuru yaptıktan sonra arayarak veya kısa mesaj ile bilgilendirme sağlarken bir banka ise müşterisinin limit düşürme işlemine önemli bir uyarıda bulundu.

Bir banka kredi kartı limitini düşürmek isteyen müşterisine; "Değerli müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen "kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerine olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine" ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur. Mevcut koşulları ile kartınızın kullanımına devam edebileceğinizi, herhangi bir değişiklik olması durumunda sizlere ayrıca bilgi verileceğini belirtmek isteriz." cevabı verdi.

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere müjde! 60 aya kadar yapılandırma imkanı

İLİŞKİLİ HABER

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere müjde! 60 aya kadar yapılandırma imkanı
Kredi kartı limit vergisi alınacak mı? 100 bin TL üzerine vergi iptal mi edildi?

İLİŞKİLİ HABER

Kredi kartı limit vergisi alınacak mı? 100 bin TL üzerine vergi iptal mi edildi?

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0