Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları bağışlandı: Üç kişiye hayat olacak!

Samsun’da tedavi için gittiği hastanede kalp krizi geçirmesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen kadının organları bağışlandı. 41 yaşındaki kadının karaciğeri ve korneaları toplamda 3 kişiye nakledilecek.

Hamide Tuncel, Samsun’da tedavi için gittiği Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde kalp krizi geçirdi. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen 41 yaşındaki kadının beyin ölümü gerçekleşti. Hamide Tuncel’in ailesi, hastanenin Organ Doku Koordinatörlüğü ekibiyle görüşme sonrası organların bağışlanması kararı aldı. Tuncel’in korneaları Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesin’e, karaciğeri ise Erzurum’a gönderildi. 

Hamide Tuncel

Hamide Tuncel

"ORGAN NAKLİ HAYAT KURTARIR"

Ailenin organ bağışı konusunda bilinçli olduğunu ifade eden OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Karabulut, organ bağışının önemine de şu sözlerle vurgu yaptı:

"Karadeniz Bölgesi bu konuda Türkiye birincisi, en çok organ çıkaran bölgemiz. Organ bağışıyla bir sürü insana can oluyoruz. Bağışlayan aileye teşekkür ederiz. Organ nakli hayat kurtarır."

Beyin ölümü gerçekleşen kadın üç kişiye hayat olacak

Beyin ölümü gerçekleşen kadın üç kişiye hayat olacak

Rizeli adamın karga ile kurduğu sıra dışı dostluk şaşırttı! Çay ve etle besliyor

İLİŞKİLİ HABER

Rizeli adamın karga ile kurduğu sıra dışı dostluk şaşırttı! Çay ve etle besliyor

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0