50 yıl sonra bir ilk: Dünyanın en çorak toprakları Sahra Çölü'nde sel!

Dünyanın en çorak topraklarından olan Sahra Çölü'nde 50 yıl sonra sel meydana geldi. Çölde son 24 saat içerisinde 100 milimetreden fazla yağış gerçekleştiği ve kurumuş olan gölün su baskınıyla yeniden dolduğu öğrenildi.

Dünyanın en kurak ve çorak topraklarından olan büyük Sahra Çölü'nde yıllar sonra  ilk kez sel felaketi yaşandı. Sahra Çölü'nde geniş çöllerde yuvarlak göller oluştu.

SAHRA ÇÖLÜ'NDE SEL 

Fas'ın güneydoğusunda yer alan Çöl'de 50 yıl sonra yaşanan sel felaketi sonrasında iki gün art arda yaşanan yoğun yağışlar sonrasında Fas Meteoroloji Kurumu'ndan Hüseyin Youabeb, "Bu kadar kısa sürede bu kadar çok yağış alalı 30 ila 50 yıl oldu" diyerek Sahra Çölü'nde yoğun yağışlar görüldü.

50 YIL SONRA BİR İLK

Dünya'nın en kurak bölgelerinden olan nadir yağışların yaşandığı bilinirken bölgedeki Tagounite köyünde 24 saatinde 100 milimetreden fazla yağış aldığı öğrenildi.

Fas Meteoroloji Kurumu, havanın nem tuttuğu zamanlarda buharlaşma teşvik ettiğini ve fırtınaya yol açtığını belirtirken, Dünya Meteoroloji Örgütü, dünyadaki su döngülerinin sık sık değişmeye başladığını belirtti.

WMO Genel Sekreteri Celeste Saulo düzenlemiş olduğu basın toplantısında ise,  "Artan sıcaklıkların bir sonucu olarak, hidrolojik döngü hızlandı. Aynı zamanda daha öngörülemez hale geldi. Ya çok az ya da çok fazla su yüzünden büyüyen bir sorunla karşı karşıyayız" dedi.

NASA'dan insanlık tarihini değiştirecek  görev: Jüpiter'de hayat belirtisi mi var?

İLİŞKİLİ HABER

NASA'dan insanlık tarihini değiştirecek görev: Jüpiter'de hayat belirtisi mi var?

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0