Uzaylı arayışında büyük tehlike: Elon Musk'ın Mars planı Dünya'yı felakete sürükleyebilir!

Dünya'nın en başarılı iş insanlarından olan ve uzay çalışmalarında büyük bir çığır açan Elon Musk 2030 yılına kadar Mars'ta bir milyon nüfuslu bir koloni kurmayı hedeflediğini ve çalışmalara başladığını duyurmasının ardından bilim adamlarından tepkiler gelmeye başladı. Musk'un olası yaşam formlarını tehlikeye attığını ve mevcut yaşam izlerini de yok edebilme ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı.

Dünya'nın en zengin iş insanlarından olan Elon Musk uzay çalışmalarını yürüttüğü SpaceX ile büyük bir göreve daha hazırlanıyor. Musk 30 yıl içinde Mars'ta bir milyon kişilik bir şehir kurma hayalinin olduğunu belirterek çalışmalara başladığını duyurmuştu.

MARS'TA 1 MİLYONLUK KOLONİ KURULUYOR

Musk'un Mars'ta koloni kurma fikri sonrasında ise ünlü fizikçi Mars araştırmacısı Profesör Andrew Coates, Mars planının büyük bir tehlike yaratacağını, insan yerleşimi sonrasında kızıl gezegen Mars'ta büyük bir felakete yol açabileceği eleştirisinde bulundu.

Profesör Coates, Mars'taki gerçekleri öğrenmek için bir astronot göndermenin yeterli olacağını, bir milyon nüfuslu koloni kurmanın hiçbir anlam ifade etmediğini belirtti. 

Musk, 13 Ekim günü 71 metre uzunluğundaki Super Heavy güçlendiricisini kalkış pistine indirmeyi başarmasının ardından 3.000 tonluk roketi 65 km havaya taşıdı. Space X şimdiye kadar tasarladığı en büyük roket olan Starship uzay aracını yörüngeye taşımak ve uuz uzay seyahati için çalışmalar yaptığını belirtmişti.

MUSK 2030 YILINA KADAR KOLONİYİ TAMAMLAYACAK

Super Heavy'nin inişinden kısa bir süre sonra Musk sosyal medya hesabından, "Eğer medeniyet önümüzdeki 30 yıl boyunca makul ölçüde istikrarlı olursa, Mars'ta bir milyondan fazla insanın yaşayabileceği bir şehir inşa edilecektir." dedi.

BİLİM ADAMLARI UZAYLI YAŞAM FORMLARI KONUSUNDA ENDİŞELİ

Ancak profesör Coates Mars'a insan yerleşimini inşa etmeleri halinde mikrobik uzaylı yaşam formlarının Mars yüzeyini delecek olan NASA Rosalind Franklin gezici misyonu da gezegenin yüzeyini kirleterek, mevcut yaşamın izlerini yok edebileceğini belirtti.

Profesör Coates Mars konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, "Nihayetinde Elon Musk insanları Ay'a ve potansiyel olarak Mars'a götürmek istiyor ama bence ikincisi konusunda biraz dikkatli olmalıyız. Mars'a yaşam götürmediğimizden ve bunu ölçmediğimizden emin olmak için görevleri hazırlama şeklimizde çok dikkatli olmalı, teknolojide çok fazla temizlik yapmalıyız." ifade etti.

 

Elon Musk, Trump yanlısı seçim grubuna ayda 45 milyon dolar vereceği iddiası gündemde!

İLİŞKİLİ HABER

Elon Musk, Trump yanlısı seçim grubuna ayda 45 milyon dolar vereceği iddiası gündemde!
Kediler katı mı, sıvı mı? Bilim adamlarından şaşırtan deney!

İLİŞKİLİ HABER

Kediler katı mı, sıvı mı? Bilim adamlarından şaşırtan deney!
Bilim dünyasında ortalık karıştı: Deniz tabanında dev solucanlar keşfedildi!

İLİŞKİLİ HABER

Bilim dünyasında ortalık karıştı: Deniz tabanında dev solucanlar keşfedildi!

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0