Kredi kartı limit vergisi alınacak mı? 100 bin TL üzerine vergi iptal mi edildi?

Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olan vatandaşlardan alınması planlanan yıllık 750 TL yıllık savunma sanayi vergisine ilişkin Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamada bulundu. Güler'in yaptığı açıklama sonrasında ise vatandaşlar, Kredi kartı limit vergisi alınacak mı? 100 bin TL üzerine vergi iptal mi edildi? sorusuna yanıt aramaya başlardı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nin Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na kaynak sağlamak amacıyla kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olan vatandaşlardan yıllık 750 TL savunma sanayi vergisi alınması kararı TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. Peki vatandaşlardan Kredi kartı limit vergisi alınacak mı? 100 bin TL üzerine vergi iptal mi edildi? İşte detaylar...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan torba yasa teklifine ilişkin ise AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayi destekleme fonuna ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Ancak Ak Parti'ye yakın kaynaklar Savunma Sanayi Destekleme Fonu için yeni bir açıklamada bulundu.

KREDİ KARTI LİMİT VERGİSİ ALINACAK MI?

Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olan vatandaşlardan yıllık 750 TL kesinti için tarih belli oldu. AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu torba yasa teklifi sonrasında kredi kartına yönelik yıllık 750 TL'lik kesintinin 5 Ocak'ta yapılacağı öğrenilmişti. Ancak yapılan son açıklamaya göre kredi kartından limit vergisi alınmayacak.

100 BİN TL VE ÜZERİ VERGİ İPTAL Mİ?

Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olan vatandaşlardan yıllık 750 TL alınması teklifine ilişkin savunma sanayi fonu iptal edildi. AK Parti grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayi destekleme fonu kapsamında görüşmelerin ertelendiği ve 2025 yılına bırakıldığını açıklamasının ardından 17 Ekim günü iptal edildiği öğrenildi. Kredi kartı kullanıcılarından 750 TL sanayi fonu vergi ödemesi alınmayacak.

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere müjde! 60 aya kadar yapılandırma imkanı

İLİŞKİLİ HABER

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere müjde! 60 aya kadar yapılandırma imkanı
Müşterilerden 99 bin TL hamlesi: Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

İLİŞKİLİ HABER

Müşterilerden 99 bin TL hamlesi: Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?
Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0