Kış lastiği taktırmak için zaman daralıyor! Kış lastiği taktırmak zorunlu mu, cezası var mı?

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sürücüler zorunlu kış lastiği uygulaması hakkında merak edilenleri araştırmaya başladı. Birçok sürücü kış lastiği taktırmak zorunlu mu, cezası var mı? Sorularını araştırmaya koyuldu. İşte kış lastiği hakkındaki detaylar haberimizde...

Kış aylarına sayılı günler kala yağmurlu havalarda etkisini göstermeye başladı. Sürücüler ise kış lastiği uygulamasına ilişkin merak edilenleri araştırmaya başladı. Kış aylarında kazaları en aza indirmek için uygulanan kış lastiği uygulaması hakkında ise vatandaşlar Kış lastiği taktırmak zorunlu mu? Kış lastiği ne zaman takılır, cezası var mı? sorusunu merak ediyor. İşte detaylar...

Havaların soğumasıyla birlikte Ekim ayında yağışlar etkisini göstermeye başladı. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte trafikte güvenli yolculuk için kış lastiği uygulaması sürücüler tarafından merak ediliyor. Kış lastiği veya kar lastiği olarak bilinen uz ve karın üzerinde kaymaması adına özel tasarlanmış olan lastiklerin kullanımı 1 Aralık'tan itibaren zorunlu hale gelir. Her yıl şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlar 1 Aralık ve 1 Nisan arasında zorunlu olarak uygulanmaktadır.

KIŞ LASTİĞİ TAKTIRMAK ZORUNLU MU?

Türkiye'de kış lastiği zorunluluğu yük ve yolcu taşıyan araçlar için ve yabancı plakalı araçlar için zorunlu tutulmaktadır.

HANGİ ARAÇLAR KIŞ LASTİĞİ TAKTIRMALI?

Kış lastiği zorunluluğunun ise kamyon, tanker, otobüs türü araçlar, minibüs, kamyonet otomobil lastikleri kış lastiği olmak zorunda. Ayrıca araçta patinaj zincir bulunması, çivili lastik kullanımı da bu zorunluluğu ortadan kaldırmamaktadır.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMA CEZASI VAR MI?

2024 yılında kış lastiği zorunluluğuna uymayan sürücülerin 4 bin 69 TL ceza ödemek zorunda kalmıştı. Bu yıl ise ceza oranı açıklandığı takdirde haberimizde yer alacaktır.

28 Ekim tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim okullar tatil mi? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!

İLİŞKİLİ HABER

28 Ekim tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim okullar tatil mi? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0