Bilim adamlarının 30 günlük denizaltı araştırmalarında tabana inerek şaşırtan bir keşifte bulundu. Deniz tabanındaki yarıklardan sızan sıcaklığın suyun derecesini arttırması nedeniyle yeni bir yaşam formu oluştuğu ve dev solucanlar ve bakterilerin izine rastlandığı keşfedildi.
Bilim insanları deniz tabanında yaptığı araştırmalar sonrasında volkanik mağaralarda yaşayan çeşitli salyangozlar ve solucanlar keşfetti. Daha önce varlığı dahi bilinmeyen ve gelişen ekosistem bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı.
30 GÜNLÜK KEŞİF GEZİSİNDE BÜYÜK BULUŞ
Doğu Pasifik Yükseltisi'nin bir parçası olan Orta Amerika açıklarında, su altı yanardağını keşfetmek için araştırma yapan Schimdt Okyanus Enstitüsü'nün Falkor (too) adlı araştırma gemisi ile 30 günlük bir keşif gezisi yapıldı.
Volkanik olarak aktif olan iki tektonik plakanın Pasifik Okyanusu tabanında buluştuğu yerde, deniz suyu ve Dünya kabuğunun altından gelen sıcak magma sıcak su kaynağı oluşturduğu öğrenildi.
DENİZ TABANINDA YAŞAM İZLERİ BULUNDU
Bölgede bulunan menfez çeşitli deniz canlılarının hayatta kalmasını sağlayarak, deniz tabanındaki midye, solucan, bakteri ve diğer canlı türlerinin yaşamasına olanak sağladığı öğrenildi.
DEV SOLUCANLAR KEŞFEDİLDİ
Su altı araştırmaları sırasında deniz tabanında yaklaşık 0,5 metre boyunda dev solucanlar keşfedildi. Nature Communications dergisinde yer alan makaleye göre, "Hayvanların nasıl seyahat ettiğini ve nasıl dağıldığını anlamak istiyoruz, bu yüzden ilk kez yer altına baktık' açıklamasını yapan bilim insanları bu canlıların, hidrotermal bacaların altında yaşayabildiklerini ve bunun bir mucize olduğunu belirtti.
BİR YORUM YAPIN 0