Asmongold'un hesabı askıya alındı! Twitch yayınında Filistin'e yönelik skandal sözler sarf etti

Twitch hesabında 5 milyon takipçisi bulunan Asmongold isimli kullanıcı Filistin ve Lübnan halkına yönelik saldırılara ilişkin yaptığı ırkçı açıklamaları sonrasında sosyal medyadan tepki yağdı. Twitch platformu ise gelen tepkiler üzerine yayıncının 'ayrımcılığa teşvik ettiği' gerekçesiyle hesabını askıya aldığını duyurdu.

Dünyaca ünlü Amerikalı içerik üreticisi Asmongold canlı yayın sırasında İsrail'in Filistin'i işgaline yönelik sözleriyle büyük bir skandala imza attı.

Youtube'da 2.99 milyon, Twitch kanalında 1.9 ve diğer bir Twitch kanalında 3.5 milyon abonesi bulunan yayıncı Filistin halkına ağır sözler sarf etmesiyle büyük yankı uyandırmıştı.

TWİTCH YAYININDA FİLİSTİN'E YÖNELİK SKANDAL SÖZLER

Geçtiğimiz günlerde açtığı canlı yayın sırasında Asmongold, Filistin ve Lübnan'daki çatışmalar hakkında konuşarak, 'saygı duymuyorum', 'onlar aşağı bir kültürden gelen korkunç insanlar' açıklaması ile şoke etti. Asmongold ayrıca Filistin halkının gücü eline geçirdiği taktirde soykırım yapacaklarına inandığını söylemesi üzerine ise canlı yayınında büyük tepki çekti.

KULLANICILARDAN TEPKİ YAĞDI

Birçok Twitch yayıncısı ve izleyicisi Asmongold'un sözleri üzerine banlanmasını ve yaptırım uygulanmasını istediklerini belirtti. Bazı Twitch kullanıcısı Asmongold'un 'Filistinliler aşağı ırk' demesine tepki olarak odasındaki görüntüleri paylaşmaya başlayarak yayıncıyı topa tuttu.

HESABI KAPATILDI

Asmongold isimli yayıncının sözlerine gelen tepkiler sonrasında ise Twitch'ten uzaklaştırıldı. İki kanalı da kapatılan yayıncı X hesabından özür diledi ancak, Twitch topluluk kurallarını ihlal ettiği ve yayın platformunda 'ayrımcılığı teşvik eden ve destekleyen' davranışlarından dolayı hesabı askıya alındı.

Ağlayarak emekliliğini duyurmuştu! Adriana Lima yıllar sonra yeniden podyumda

İLİŞKİLİ HABER

Ağlayarak emekliliğini duyurmuştu! Adriana Lima yıllar sonra yeniden podyumda
Didem Delen Mustafa Sandal'a nokta atışı cevap! "İhtiyacın var herhalde 750 TL verelim sana"

İLİŞKİLİ HABER

Didem Delen Mustafa Sandal'a nokta atışı cevap! "İhtiyacın var herhalde 750 TL verelim sana"

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0