Avrupa alarmda! Sivrisineklerden insanlara bulaşıyor! Sıtma giderek dünyaya yayılıyor!

Dünya Sağlık Örgütü Batı Avrupa'da sıtma vakalarının arttığını belirterek vaka sayısının 145'e yükseldiğini duyurdu. Afrika ülkelerine seyahat edenlerin enfekte olması ve bavullarının içine yerleşen sivri sineklerden kaynaklı sıtmaya yakalananlar giderek artıyor.

Yaz ayalarında tatilden dönen milyonlarca kişi hastalıkları da beraberinde getirmeye başladı. Avrupa'da giderek artış gösteren sıtma vakaları giderek yayılıyor.

SITMA AVRUPA'DA YAYILIYOR

'Odysseia' sıtma vakalarının 50 yıldır görülmediği ancak artışların son zamanlarda yükseldiğini belirten araştırmacılar, bu hastalığın 1970'li yıllarda yer aldığını ancak son dönemlerde giderek yaygınlaştığı ifade edildi.

145 VAKA BİLDİRİLDİ

Seyahat eden kişilerin gittikleri yerde enfekte sineklerin ısırması sonucunda bulaştığı, anneden çocuğa bulaşabiliyor. İngiltere'nin de aralarında yer aldığı 9 Batı Avrupa ülkesinde 145 vaka bildirildi. 105 kişinin havaalanı sıtmasına yakalandığı, 32'sinin bagaj sıtması olduğu 8 kişinin de her iki sıtma türüne yakalandığı belirtildi.

Vakaların havaalanında çalışan ve hastaların çoğunun uluslararası havaalanının yakınında yaşadığı belirtildi.

SEYAHATE ÇIKANLAR DİKKAT

Fransız yetkililer sıtma riskini azaltmak için uçakların dezenfekte edilmesini önerdi. Vakaların çoğunun seyahat sonrasında sıtma olduğu daha çok Afrika ve Asya ülkelerine ziyarete gidenlerde görüldüğü belirtildi.

HER YIL 250 BİN GENÇ ÖLÜYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre her iki dakikada bir çocuk sıtmadan yaşamını yitirirken ölüm oranı en yüksek Afrika kıtası oldu. Her yıl 250 bin genç sıtma nedeniyle hayatını kaybederken, birçok ülkede Asya ve Afrika'ya yapılan seyahatler nedeniyle sıtma vakalarında dünya genelinde büyük bir artış yaşandığı belirtildi.

Dünyanın en büyük tek ülke müzesi! “Büyük Mısır Müzesi” açılıyor

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en büyük tek ülke müzesi! “Büyük Mısır Müzesi” açılıyor
Her aile için 'Aile Rehberi' hayata geçirilecek

İLİŞKİLİ HABER

Her aile için 'Aile Rehberi' hayata geçirilecek

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0