Meteoroloji bugün için de uyardı! Kar, sağanak, fırtına alarmı

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin altına düşerken cuma günü için sarı kodlu uyarı geldi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer hafif zirai don olayı bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN UYARI:

Sıcaklıklar tüm yurtta ortalamanın altında. Bugün güney ve iç kesimlerde 3-4 derece daha azalacak. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar batı bölgelerde 4-5 derece artacak. Önümüzdeki 1 hafta Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu dışında yağış yok.

İstanbul bugün aralıklı yağmurlu 16 derece. İzmir 23, Edirne 17, Ankara 12, Antalya 28 derece.

Gümüşhane, Bayburt, Kastamonu, Bolu ve Kars yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6-8 sıcaklık derece, Erzurum 9 C.

52 yaşında vefat eden Vural Çelik neden öldü? Vural Çelik hastalığı neydi?

İLİŞKİLİ HABER

52 yaşında vefat eden Vural Çelik neden öldü? Vural Çelik hastalığı neydi?
Türkiye'ye beklenen kar geldi! Kastamonu'da kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'ye beklenen kar geldi! Kastamonu'da kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0