Bakan Mahinur Göktaş'tan 19 Ekim Muhtarlar Günü'ne özel duyuru! "Aile Rehberi Sistemi"

Geçtiğimiz gün Kadın Muhtarlarla İstişare Toplantısı'na katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; "Bakanlık olarak Aile Rehberi Sistemi'ni başlatıyoruz." şeklinde konuştu.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında düzenlenen Kadın Muhtarlarla İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıya ilişkin detayları sosyal medya hesabından aktaran Bakan Göktaş, toplantı sırasında yerel yönetimlerde kadın temsilini artırmanın ve Bakanlık hizmetlerinin yerele daha etkili yansıtılmasının imkanlarının değerlendirildiğini bildirdi.

"OMUZ OMUZA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Programın açılış konuşması sırasında toplumun tüm kesimlerine dokunan, mahallelerin ihtiyaçlarını en iyi bilen ve çözümü de en hızlı üretenlerin muhtarlar olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş; "23 yıl boyunca, demokratik katılımcılığın olmazsa olmazı kabul ettiğimiz muhtarlarımıza yönelik çalışmalara özel önem verdik. Bugün, yerel yönetimlerimizin en önemli yapı taşlarından biri olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın devlete ulaşmasında bir köprü görevi görüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hassasiyetle muhtarlarımızla, afetlere karşı mücadeleden asayiş sorunlarına kadar her alanda çözüm ortağımız olarak çalıştık. Bu anlamda, muhtarlarımızın yetkinliklerini artırmak, onlara sağlanan imkânları genişletmek ve yerel yönetimlerdeki rolünü güçlendirmek amacıyla önemli adımlar attık. Muhtarlık kurumunun daha etkin çalışabilmesi için dijital dönüşüm süreçlerine entegre ederek daha hızlı ve etkili hizmet sunmalarını sağladık. Gelinen noktada, muhtarlarımız sadece mahallelerindeki sorunlara çözüm arayan değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğin güçlenmesine katkı sunan bir yapı haline geldi. Ülkemizin her köşesinde, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının en hızlı şekilde karşılanması için muhtarlarımızla omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"ETKİLİ ÇÖZÜMLER BULMAYI HEDEFLİYORUZ"

Açıklamaları esnasında Aile Rehberi Sistemi'ni başlattıklarını da belirten Bakan Göktaş, bu sistem sayesinde talep eden haneleri yakından takip ederek sorunlara hızlı ve etkili çözümler bulmayı hedeflediklerini söyledi. Bakan Göktaş; "Bakanlık olarak Aile Rehberi Sistemi'ni başlatıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında yaygınlaşmasını hedeflediğimiz Aile Rehberi Sistemi ile talep eden haneleri yakından takip ederek, sorunlara hızlı ve etkili çözümler bulmayı hedefliyoruz." dedi.

"BİZE ÖNEMLİ BİR YOL HARİTASI SUNUYOR"

Yerel yönetimlerde kadın temsiliyetinin artmasının karar alma süreçlerine farklı bakış açıları kazandırdığını dile getiren Bakan Göktaş; "Kadınların yönetim süreçlerinde daha etkin bir şekilde yer almasıyla ülkemizin refah seviyesinin de yükseleceğine inanıyoruz. Bu amaçla kadınları hayatın her alanında desteklemek ve iş imkânlarını artırmak adına yeni hizmet modelleri geliştiriyoruz. 2024-2028 yıllarını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı bu hedeflerimizi gerçekleştirmede bize önemli bir yol haritası sunuyor. Bu kapsamda, Eylem Planımızın 5 ana ekseninden birini, gerek yerel gerek ulusal siyasette kadın temsilini artırmak ve karar süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak olarak belirledik. Kamu kurumlarımızla, üniversitelerle, yerel yönetimlerimizle, özel sektörle, sivil toplum kuruluşlarımızla liderlik ve karar alma mekanizmalarına kadın katılımının artırılması için çalışmalar yürütüyoruz." şeklinde konuştu. 

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU!

Sosyal medya paylaşımına "Kadın muhtarlarımızla bir araya geldiğimiz istişare toplantısında, yerel yönetimlerde kadın temsilini artırmanın ve Bakanlık hizmetlerimizin yerele daha etkili yansıtılmasının imkanlarını değerlendirdik." sözleriyle başlayan Bakan Göktaş, bu vesileyle paylaşımında 19 Ekim Muhtarlar Günü'ne de dikkat çekti. 

"YEREL YÖNETİMLERİN TEMEL TAŞI"

Yaptığı paylaşım sırasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; "Muhtarlarımız, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede en önemli paydaşlarımız arasında yer alıyor. Muhtarlarımızın mahallelerine karşı duyarlılığı, şiddet mağduru vatandaşlarımıza ulaşmamız ve onlar için gerekli koruma, rehberlik ve destek hizmetlerimizi sunmamız açısından büyük önem arz ediyor. Bu vesileyle, demokrasimizin ve yerel yönetimlerin temel taşı olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı. 

 

Beykoz Örnekköy Spor Kulubü'nden 'Kadına şiddete' karşı ücretsiz savunma desteği

İLİŞKİLİ HABER

Beykoz Örnekköy Spor Kulubü'nden 'Kadına şiddete' karşı ücretsiz savunma desteği
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0