Yenidoğan Çetesi mağduru anneden yürek yakan sözler!

Gündeme bomba gibi düşen 'Yenidoğan Çetesi' üyelerinin SGK'dan haksız kazanç elde etmek için birçok bebeğin bilinçli şekilde ölümüne neden olmasının ardından mağdur ailelerde örgüte dahil olan özel hastanelerin önünde isyan etti. Mağdur bir anne çocuğunun kendisine gösterilmediğini ve bebeğinin öldüğünü belirterek duruma isyan etti.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen 'Yenidoğan Çetesi' skandalı sonrasında bebeklere yapılan yanlış tedaviler nedeniyle bilinçli bir şekilde bebeklerin ölümüne yol açan özel hastanedeki çalışan çete üyeleri yakayı ele vermiş, örgüt üyelerinin SGK'dan haksız kazanç sağlayarak sağlık raporlarını değiştirmişlerdi.

YENİDOĞAN ÇETESİ MAĞDURU ANNE İSYAN ETTİ

Olayın açığa çıkması ile birlikte çete üyelerinin aktif olduğu özel hastanelerin listesinin yayınlanmasının ardından hastanede doğum yapan ve çocuğunu kaybeden annelerin tepkileri çığ gibi büyüdü. 

Avcılar'da özel bir hastanenin önünde düzenlenen protestolar sonrasında hastane önünde toplanan mağdur aileler bebeklerinin ölümüne ilişkin hastane yetkililerine tepki gösterdi.

'SÜT GETİRDİK VERMEDİLER'

Yıllar önce mağdur edilen bir anne hastanenin camlarını yumruklayarak, "Bebeğim bu hastaneye 2 kilo 400 gram olarak yattı, ama taburcu olduğunda 2 kilo 100 gramdı. Süt sağdık, getirdik ama bebeğimize vermediler. Sütümüz çöpe atıldı, üç kez entübe yaptılar bebeğime" dedi.

Protestolar yaşanırken hastanede doğum yapan annelerin yakınları ise bebeklerinin başka hastanelere sevk edilmemesine isyan etti.

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0