Kral Charles'a Avustralya ziyaretinde soğuk duş: Burası senin toprağın değil kralım değilsin!

Resmi Avustralya ziyareti çerçevesinde Avustralya Parlamentosu'nda konuşma yapan İngiltere Kralı III. Charles, bağımsız bir senatörün “Benim kralım değilsin" protestosuyla büyük bir şok yaşadı.

Bir süredir kanserle mücadele eden İngiltere Kralı III. Charles, şu sıralar eşi Kraliçe Camilla ile beraber 6 günlük resmi ziyaret için Avustralya'da.

Ülkedeki temaslarının ikinci gününde başkent Canberra'da Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ve muhalefetteki Liberal Partinin lideri Peter Dutton tarafından karşılanan Kral Charles, Başbakan Albanese'in ardından Avustralya Parlamentosuna hitap etti.

Avustralya'daki öğrencilik yılları, ülkenin iklim değişikliğine karşı savunmasızlığı ve "First Nations (İlk Halklar)" yerli halkı hakkında konuşan Charles, tam kürsüden ayrılacağı an Aborjin kökenli Senatör Lidia Thorpe'un öfkesiyle karşı karşıya geldi.

"BİZDEN ÇALDIKLARINIZI GERİ VERİN"

Platforma doğru yaklaşan Thorpe, "Burası senin toprağın değil. Benim kralım değilsin. Bizim kralımız değilsin." sözleriyle Charles'a nefret kustu. "Halkımıza karşı soykırım işlediniz. Bize topraklarımızı geri verin. Bizden çaldıklarınızı geri verin. Topraklarımızı yok ettiniz. Bu ülkede bir antlaşma istiyoruz. Siz bir soykırımcısınız." diye bağıran Thorpe'un tepkisi karşısında büyük bir şok yaşayan Kral, sessizliğini korudu.

İngiliz kraliyetinin bu ülkeyi işgal ettiğini söyleyen Thorpe, daha sonra güvenlik görevlileri tarafından parlamentodan çıkarıldı. Tören daha sonra olayla ilgili herhangi bir atıfta bulunulmadan sona erdi. Charles ve Camilla ise binanın dışında kendilerini bekleyen halkla buluşmak için dışarı çıktı.

ABD başkan adayı Donald Trump'I hiç böyle görmediniz!

İLİŞKİLİ HABER

ABD başkan adayı Donald Trump'I hiç böyle görmediniz!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0