Türk halkının güven sıralaması belli oldu: Erkekler en çok eşine kadınlar babasına güveniyor!

Areda Survey araştırma şirketinin 2021 yılından günümüze kadar her yıl tekrarladığı güven araştırmalarının sonuçlarına göre Türk halkının güven sıralaması belli oldu. Ortaya çıkan tablo ise kadın ve erkeklerin güven oranlarındaki farklılıkları gözler önüne serdi.

Araştırma şirketi Areda Survey, yaptığı son çalışmayla Türk halkının güven sıralamasını açıkladı. Yapılan kapsamlı araştırma çerçevesinde Türk halkının yüzde 89,1 ile en çok babasına güvendiği ortaya çıktı. Babadan sonra ikinci sırada yüzde 86,8 ile en çok eşe güven geliyor. Akrabaya güven yüzde 49,1 ile üçüncü sırada, komşuya güven yüzde 43 ile dördüncü sırada, esnafa güven ise yüzde 33,3 ile son sırada kendine yer buluyor.

Araştırmanın en dikkat çeken detayı ise kadın ve erkeklerin güven oranlarının farklılık göstermesi. Sonuçlara göre erkekler en çok eşine güvenirken kadınlar en çok babasına güveniyor. Her konuda eşine güvenen erkek oranı yüzde 93,3 iken, bu oran kadınlarda yüzde 80,4 oranında.

Eşine güven duymayan kadınların oranı yüzde 14,8 iken, erkeklerde bu oran yüzde 2,8 olarak araştırmaya yansıyor.

Erkekler yüzde 50,9 ile akrabalarına kadınlardan (yüzde 47,3) daha çok güven duyuyor.

Kadınların yüzde 47,9'u erkeklere oranla (yüzde 38) komşusuna daha çok güveniyor.

Erkekler esnafa yüzde 34,6 düzeyinde güvenirken kadınlar yüzde 32 oranında güvene sahip.

Dünyada sadece Türkiye’de yetişiyor! Dağ sarımsağının hiç bilinmeyen faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Dünyada sadece Türkiye’de yetişiyor! Dağ sarımsağının hiç bilinmeyen faydaları

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0