Yenidoğan çetesinin yeni skandalı: Lisansı iptal edilen doktor ameliyata girmiş...

İstanbul'daki çeşitli özel hastanelerde üyeleri bulunan ve bebek acil hastalarını, önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek, sayısız bebeğin ölümüne neden olan 47 şüphelinin tape kayıtları incelenmeye devam ederken yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Ameliyat yetkisi olmayan bir doktorun yaptığı ameliyat sonrası hastanın hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettikleri bebek hastaların ölümüne neden olmak suçundan yargılanan 22'si tutuklu olmak üzere 47 şüphelinin yargılanma süreci devam ederken incelenen tape kayıtlarında; diploması askıda olan bir doktorun obezite ameliyatı yaptığı ve ameliyat olan hastanın hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Yenidoğan soruşturmasında adı geçen ve ruhsatı iptal edilen 9 hastaneden biri olan "Bağcılar Özel Şafak Hastanesi"nde; diploması askıya alınan Dr. E.V'nin,18 Aralık 2023 tarihinde ameliyat ettiği S.A'nın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. 

Yetkisiz doktorun yaptığı ameliyatta hasta hayatını kaybetti

Yetkisiz doktorun yaptığı ameliyatta hasta hayatını kaybetti

Ortaya çıkan olayla ilgili şüpheli Murat Mantuş'un görüşmelerinde ortaya çıkan konuşmalar şu şekilde:

"E.O: Abi dün ölmüş mide ameliyatında birisi dün öğleden sonra. İki gün önce ameliyat olmuş. E.V. Bey yapmış.
Şüpheli Murat Mantuş: Eee yani?
E.O: Abi iki gün önce ameliyat yapmış sabah taburcu etmişler hastayı hastaneden. Hasta eve gittikten sonra E.V. Bey'i aramış işte hani bulantısı var kusması var falan diye. E.V. de çok şey yapmamış telefonda hani bunlar normal olabilecek şeyler falan filan demiş. Ondan sonra tekrar aramışlar demişler ki hani bu çok kötü işte biz hastaneye getiriyoruz hastaneye gel filan diye. Getirdiklerinde zaten tam kendinde değilmiş. İşte müdahaleye başlamışlar, bilgi vermiş şimdi müdahale ediyoruz diye, bir saat sonra da başınız sağ olsun diye bilgi vermişler.
Şüpheli Murat Mantuş: E.V. başkasının üzerine yapıyor hastane buna müsaade ediyor.
E.O: İşte orada büyük sıkıntı. E.V. beyin diploması askıdaymış herhalde abi.
Şüpheli Murat Mantuş: Evet askıda yapması yasak.
E.O: İşte o yüzden bayağı bir olay problem çıkacağa benziyormuş."

Gerçek yeni doğan çetesi soruşturmasında ortaya çıktı

Gerçek yeni doğan çetesi soruşturmasında ortaya çıktı

BAŞKA DOKTORUN KAŞESİNİ KULLANMIŞ

İddianamede, Bağcılar Özel Şafak Hastanesinde genel cerrahi uzmanı olan A.F.Y'ye, işletme müdür yardımcısı olarak çalışan M.K'nin; E.V. isimli doktorun hastaneye bir hasta getireceğini ve ameliyata katılması halinde A.F.Y'ye vaka başına bin lira vereceğini söylediği ancak A.F.Y'nin ameliyata girmeyi kabul etmediği ifade edildi.

İddianameye göre; işletme müdür yardımcısı M.K nin "Tamam vaka yaparız sorun değil de girer misin yani zaten senin kaşeni kullanıyor." sözleriyle farklı doktorun kaşesini kullandığını belirtilerek, E.V'nin hastanede yaptığı usulsüz ameliyatlarda ileride bir sorun yaşanması durumunda; uzman genel cerrahların bu ameliyatı gerçekleştirdiği, kendisinin ameliyatlara katılmadığını beyan ederek suçlamalardan kurtulmayı hedeflediği kaydedildi. 

Tespit edilen konuşmalarda, müdür yardımcısı M.K, mesul müdürü S.Y. ve O.G.nin , S.A'nın ameliyatını; diploması askıda olan E.V'nin değil, "R. hoca" olarak bahsettikleri doktorun kendisinin yapmış gibi göstermesini, E.V'nin gözlemci olduğunu söylemesini isteyecekleri yer aldı. 

Başka doktorun kaşesini kullanarak hastaları ameliyat etti

Başka doktorun kaşesini kullanarak hastaları ameliyat etti

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ GİZLENMİŞ

 S.A'nın hayatını kaybettiği ameliyat sonrası şüpheli ölüm evrakının düzenlendiği ve Yüzyıl Polis Merkezine iletildiği anlatıldı. Ölümün yaşandığı güne ait kamera görüntülerinin hastaneden talep edildiği, M.K'nin "kamera görüntüsü yok" şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

Olay gününe ait kamera görüntülerinin gizlenmeye çalışıldığı, ameliyat yetkisi bulunmayan E.V'nin, hastaneye para ödemesi karşılığında ameliyat yapmasına bilerek ve isteyerek göz yumulduğu, obezite ameliyatı için gelen hastaların hayati riskinin önemsenmediği vurgulandı.

OBEZİTE AMELİYATLARINDA BAŞKA DOKTORUN İMZASI VAR

İddianamede; yetkisiz doktor E.V'nin yaptığı obezite ameliyatlarında, hekim olarak "Şaban" ismindeki doktorun imzasının olduğu, E.V'nin ameliyatlara katılmamış gibi gösterildiği ancak "E.V. isimli şahsın HTS kayıtları incelendiğinde, S.A. isimli şahsın ameliyat olduğu gün ve o günden önceki ve sonraki günlerde de Bağcılar Şafak Hastanesinin kayıtlı bir çalışanı olmadığı halde hastane çevresinde baz verdiği tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İddianamede ifadesi yer alan E.V', meslekte 26'ncı yılı olduğunu ve 2015'te yaptığı obezite ameliyatı nedeniyle 2019'da Sağlık Bakanlığı'nın kendisini geçici süreyle meslekten men ettiğini, üzerinden belirli zaman geçtikten sonra yine Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi nedeniyle bu cezanın iptal edildiğini, 2015'teki vaka dosyası nedeniyle verilen men kararının Eylül 2023'te tarafına tebliğ edildiğini iddia etti.

E.V bu süre içerisinde aktif olarak çalışmayı bıraktığını öne sürdü. 26 yıllık doktorluk kariyerinden dolayı, hastaların obezite cerrahisi için referanslı olarak aradığını ve kendisinin de onları cerrahisine güvendiği operatör Dr. Ş.C'ye yönlendirdiğini, hastalarla bizzat ilgilendiğini belirtti.

Diploması askıya alınan doktor kayıt dışı ameliyatlara girdi

Diploması askıya alınan doktor kayıt dışı ameliyatlara girdi

GENEL CERRAHİ MESLEĞİNE GERİ DÖNECEKTİ

Meslekten men kararı devam ettiği için ameliyatlara aktif olarak katılmadığını, ameliyathanede sadece izleyici olarak bulunduğunu ifade eden E.V., "Bu eylülde meslekten men cezam bittikten sonra, 26 yıldır yapmış olduğum genel cerrahi mesleğine tekrar dönerek icra edeceğimden hasta popülasyonunu kaybetmemek için aktif olarak hastaların sorunlarıyla ilgilenmeye ve onları ameliyatın yapılması için güvendiği cerrahi branşlara refere etmeye devam ettim. S.A'nın tüp mide ameliyatını ben yapmadım. Konuyla ilgili yapılan şikayetler doğrultusunda soruşturma devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Yenidoğan Çetesi'nden bir vukuat daha: Mağdur anne göz yaşları içinde dehşeti anlattı

İLİŞKİLİ HABER

Yenidoğan Çetesi'nden bir vukuat daha: Mağdur anne göz yaşları içinde dehşeti anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yenidoğan Çetesi'ne sert sözler: Bir avuç haysiyetsiz...

İLİŞKİLİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yenidoğan Çetesi'ne sert sözler: Bir avuç haysiyetsiz...
İlayda Nur Çınar Yasemin.com - İnternet Editörü
Yasemin - İlayda Nur Çınar

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0