İngiltere'den gündem olacak karar: Bir erkeğe "kel" demek cinsel taciz!

İngiltere Yüksek Mahkemesi, bir erkeğe "kel" demenin cinsiyetçi bir hakaret olduğuna hükmederek bu durumu cinsel taciz kapsamında değerlendirdi. Tartışmalı karar sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

İngiltere'deki bir iş mahkemesi geçtiğimiz günlerde emsal bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme, bir erkeğe "kel" ifadesinin cinsiyetçi bir hakaret olduğuna hükmetti ve bu durumu "cinsel taciz" kapsamında ele aldı.

Mirror gazetesinin haberine göre; elektrikçi Tony Finn, British Bung Company'de amiri olan Jamie King tarafından işten çıkarıldı ve kendisine 'kel' kelimesi hakaret olarak kullanıldı. Haksız yere işten çıkarıldığını öne süren Finn ise işten çıkarılmasının ardından İş Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Yargıç, kel kelimesinin eşitlik yasalarını ihlal edebileceğini ve bu durumun altında yatan sebebin, kel kelimesinin "doğası gereği cinsiyetle ilişkili" olduğunda karar kıldı.

KEL DEMEK CİNSEL TACİZ SAYILDI

Şirket, hem erkeklerin hem de kadınların çeşitli sebeplerden ötürü kel olabileceğini savunarak bir erkeğe kel demenin cinsel taciz olmadığı konusunda ısrarcı olsa da mahkeme, "Cinsiyetle ilgili olması için, diğer cinsiyeti dışlayarak o cinsiyete uygulanması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0