Tekirdağlı usta taleplere yetişemiyor: Klasik otomobil maketleri kapış kapış satılıyor!

Klasik otomobil tutkunları için özel bir bakış açısı geliştiren 33 yaşındaki oto kaporta boyacısı Ümit Marangoz, dekoratif kullanım için ürettiği fiberglas klasik otomobil maketleriyle hem yurt içi hem de yurt dışından yoğun talep görüyor. Motoru olmayan bu maketler oteller, galeri ve film setlerinin olmazsa olmazı haline geldi.

Tekirdağ'da yaşayan 33 yaşındaki oto kaporta boyacısı Ümit Marangoz'un dekoratif kullanım için ürettiği fiberglas klasik otomobil maketleri, büyük yankı uyandırdı.

15 yıldır oto boyacılığıyla ilgilenen Marangoz, 5 yıl önce hurdaya ayrılan klasik otomobillere farklı bir bakış açısı getirdi ve eski heybetli görünümlerine geri döndürmeyi başardı. Ardından klasik otomobillerin birebir aynısını maket olarak fiberglas malzemeden yapmaya başlayan genç adam, bu maketlerle yalnızca Türkiye değil yurt dışında da ilgi odağı haline geldi.

ABD, Bulgaristan, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne bu maketleri satmaya başlayan Marangoz, klasik otomobil parçalarından koltuk takımları da üretmeye başladı.

"BU BİR HASTALIK BİZİM İÇİN"

Türkiye'de kendisi gibi bu işle ilgilenen 2-3 kişi olduğunu dile getiren Marangoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bunlara çok merakımız vardı. Hem üretip hem toplamak istedik. Bu bir hastalık bizim için. Oteller, film stüdyoları, fotoğraf stüdyoları fiberglas klasik arabaları çok talep ediyor. Bayağı bir talebimiz var. Aşama aşama herkese yetişmeye çalışıyoruz."

MAKET OTOMOBİLİN YAPILIŞ SÜRECİNİ AKTARDI

Aracı tamamen sıfırdan oluşturduğunu ve içerisinde motor bulunmadığını belirten Marangoz, süreç hakkında "Fiberglass bir otomobili sıfırdan inşa etmemiz bir ay sürüyor. Koltuk, kapılar, camlar, farlar hepsi kendi imalatımız. Bunun yanı sıra klasik otomobillerin ön ve arka bagaj kısmından da koltuk üretiyoruz. Yani müşteri isteğine göre aracın istediği bölgesinden kesip birebir orijinal boyutunda koltuk veya masa yaparak satışa sunuyoruz." diye konuştu.

HEM YURT İÇİNDEN HEM DE YURT DIŞINDAN TALEP YOĞUN

Fiberglas otomobillere ilginin ve talebin yoğun olduğuna dikkat çeken Marangoz, şöyle konuştu:

"Genellikle oteller, fotoğraf çekim stüdyoları bu araçları istiyor, galericilerimiz çok istiyor. Araçların bulunmayan parçalarını kendimiz üretiyoruz. Kaporta, boya her şeyi bize ait. Döşeme bölümü bize ait. Yurt dışından da taleplerimiz var. Genellikle Amerikan ve klasik araç üretiyoruz. Şu an 3 siparişim var. Bunların arasında Amerika ve Dubai de var. Bulgaristan ve Yunanistan'a yaptığımız otomobiller var. Türkiye'ye nazaran genellikle yurt dışı satışlarımız daha iyi gidiyor. Yani şu an 'talepleri yetiştiremiyoruz' desem yeri var."

Kral Charles'a Avustralya zehir oldu! Hırsız diyen Aborjin gösterici gözaltına alındı

İLİŞKİLİ HABER

Kral Charles'a Avustralya zehir oldu! Hırsız diyen Aborjin gösterici gözaltına alındı
Erzincan'da kış ayının gözdesi oricik yapılmaya başlandı! Satışı ülke sınırlarını aşıyor

İLİŞKİLİ HABER

Erzincan'da kış ayının gözdesi oricik yapılmaya başlandı! Satışı ülke sınırlarını aşıyor

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0