EYT tahsis no çıktıktan sonra maaş ne zaman yatar? Tahsis numarasına göre maaş tarihleri nedir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası sayesinde emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar, "EYT tahsis no çıktıktan sonra maaş ne zaman yatar?" sorusuna yanıt arıyor. SGK tarafından duyurulan ödeme takvimi, emekli maaşlarının tahsis numaralarına göre belirlendiğini gösteriyor. İşte detaylar...

Emekli adaylarının son günlerde en çok merak ettiği konuların başında "EYT tahsis no çıktıktan sonra maaş ne zaman yatar?" sorusu yer alıyor. Tahsis numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanların emekli maaş ödeme tarihleri hakkında bilgi almak isteyen pek çok kişi arama motorlarında araştırmalarını hızla sürdürüyor.

Emeklilik hakkı başvurusu kabul edilen adaylar, SGK tarafından kendilerine verilen tahsis numarasına göre emekli maaşının ödeneceği günü sorgulayabiliyor. Emekli maaşlarının bağlandığı dosya numarası ile eşleştirilen tahsis numarası, aynı zamanda özlük dosyası niteliği taşıyor ve bu numara üzerinden maaş ödemeleri gerçekleştiriliyor.

SSK'LILARIN MAAŞ TAKVİMİ

Buna göre; SSK emeklileri tahsis numarasının son rakamı 8 olanlar 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve son olarak 0 olanlar her ayın 26'sında maaşlarını alıyor.

BAĞ-KUR'LULARIN MAAŞ TAKVİMİ

Bağ-Kur’lular için ise ödeme takvimi; tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4 olanlar ayın 27'sinde, tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde olacak şekilde.

Çocuklarda viral enfeksiyonlar arttı! Uzmanlardan 'hasta çocuğu okula göndermeyin' çağrısı

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda viral enfeksiyonlar arttı! Uzmanlardan 'hasta çocuğu okula göndermeyin' çağrısı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0