TUSAŞ Tesisleri'ndeki hain saldırıda şehit düşen Zahide Güçlü'nün yürek yakan hikayesi!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yapılan hain terör saldırısında 5 vatandaşımız şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Saldırıda, TUSAŞ Başmühendisi Zahide Güçlü Ekici’nin, eşinin gönderdiği çiçeği almak için aşağı inerken şehit edildiği ortaya çıktı. Ekici’nin hikayesi ise yürekleri burktu.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine saat 15.26'da hain bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Olay, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve güvenlik güçleri, saldırının hemen ardından iki teröristi etkisiz hale getirdi. Saldırı sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı. Bu hain saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de Başmühendis Zahide Güçlü Ekinci oldu. Evlilik yıldönümünde hayatını kaybeden Ekinci'nin hikayesi, tüm Türkiye'de derin bir acı oluşturdu.

ŞEHİT OLDUĞU GÜN EVLİLİK YILDÖNÜMLERİYDİ

Şehitler arasında yer alan Zahide Güçlü Ekinci, eşinin gönderdiği çiçeği almak için tesis önüne indiği sırada saldırıya uğradı. Yaşanan acı kayıptan sonra Zahide Güçlü Ekinci'nin hayat hikayesi ise merak edildi.

TUSAŞ Başmühendisi Zahide Güçlü Ekici

TUSAŞ Başmühendisi Zahide Güçlü Ekici

HASTA KIZI EVE DÖNMÜŞTÜ

1988 doğumlu olan Ekici, son yıllarda büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. 2020 yılının sonlarında annesini kaybetmenin acısını yaşarken, 2021 yılında ise tek evladı olan kızı E.'nin kanser teşhisiyle sarsıldı. 2023’e kadar 2 sene boyunca hastanede tedavi gören ve iyileşmeye başlayan küçük kız, yakın zamanda evine dönmüştü.  

KANSER HASTASI OLAN ÇOCUKLARA YARDIM EDİYORDU

Yakın çevresi tarafından sıkça yaptığı iyiliklerle bilinen 36 yaşındaki başmühendis, özellikle kanser olan çocuklara elini uzatıyordu.

TUSAŞ terör saldırısı

TUSAŞ terör saldırısı

GÖKBEY'İN MÜHENDİSLİĞİNİ YAPTI

TUSAŞ’ın millileştirme ve yerlileştirme projelerinde sıkça rol alan Zahide Güçlü Ekici, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sivil havacılık alanlarında kullanılması amacıyla Türkiye'nin coğrafi ve iklim koşullarına göre üretilen GÖKBEY helikopterinin imalatında da aktif görev aldı.

Ayrıca TUSAŞ​ kalite kontrolcüsü Cengiz Coşkun, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Cambaz, TUSAŞ güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan, taksi şoförü Murat Arslan da saldırıda şehit düşenler arasında yer alıyor.

Yaşanan bu hain saldırıyı kınarken, şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

TUSAŞ'taki terör saldırısına sanat camiasından tepkiler büyüyor! "Allah kahru perişan eylesin"

İLİŞKİLİ HABER

TUSAŞ'taki terör saldırısına sanat camiasından tepkiler büyüyor! "Allah kahru perişan eylesin"
Usta oyuncu Oktay Kaynarca'dan TUSAŞ'a yapılan hain saldırı sonrası: Bunların hepsi geçecek!

İLİŞKİLİ HABER

Usta oyuncu Oktay Kaynarca'dan TUSAŞ'a yapılan hain saldırı sonrası: Bunların hepsi geçecek!

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0