Yalnızlık dünya çapında arttı! Kimsenin yalnız olmadığı şehir kuruluyor!

Güney Kore'de giderek artan yalnız ölümleri hakkında hükümet harekete geçti. Güney Kore'deki yetkililer 372 milyon dolar bütçe ile kimsenin yalnız olmadığı şehri kurmay başladı.

Güney Kore'de her yıl binlerce orta yaşlı erkek yalnızlık nedeniyle depresyona giriyor ve hayatına son veriyor. Bazı erkek bireylerin yalnız yaşamaları ve kendilerini evlerine izole etmeleri ülke nüfusu açısından büyük bir sorun oluşturmaya başladı. 

KİMSENİN YALNIZ OLMADIĞI ŞEHİR KURULUYOR

Güney Kore Hükümeti ise bu durumla baş etmek için harekete geçti. Başkent Seul'de 'kimsenin yalnız olmayacağı şehir' yaratmak için toplamda 327 milyon dolar bütçe ayırarak harcamalara başladıklarını duyurdu.

Seul Belediye Başkanı Oh Se Hoon, "Yalnızlık ve izolasyon sadece bireysel sorunlar değil, toplumun birlikte çözmesi gereken görevlerdir" diyerek kişilerin iyileşerek topluma kazanmaları için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Yalnızlar için kurulacak olan şehirde, psikolojik hizmetler, yeşil alanlar, spor aktiviteleri  ve birçok kulüpler yer alacak. Kişilerin dışarı çıkmasına teşvik edilerek, yalnızlığın ve izolasyonun önüne geçilecek.

ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU: YALNIZLIK

Myongji Üniversitesi psikoloji profesörü An Soo Jung yalnızlığa bağlı ölüm oranlarını düşürmek için atılacak büyük bir adım olduğunu belirterek, "Yalnızlık şu anda önemli bir sosyal sorun, bu nedenle bununla ilgili çabalar veya politikalar kesinlikle gerekli, bu önlemlerin ne kadar etkili bir şekilde uygulanacağı konusunda dikkatli bir değerlendirme yapılması gerekiyor" dedi.

HİKİKOMORİ GİDEREK YAYGINLAŞIYOR

Japonya'da milyonlarca gencin ölümünden olan hikikomori sendromu Güney Kore'de de giderek yaygınlaşıp, bireyler içe kapanık bir şekilde sosyal medyaya bağımlı yaşayarak dış dünyadan soyutlanmalarına neden oluyor.

Dünya genelinde yalnızlığın giderek yaygınlaştığı ve hükümetlerin önlem almaya başlamasının ardından ise Güney Kore'de yalnız yaşayan bireylerde ölüm oranının daha fazla olmasının nedeni ise, insanların kendin yeterince değerli hissetmemesi, amaçtan yoksun olduklarını düşünüyorlar.

BRICS nedir, neden önemli? Türkiye BRICS'e üye mi? Ülkeler Kazan'daki zirveden ne bekliyor?

İLİŞKİLİ HABER

BRICS nedir, neden önemli? Türkiye BRICS'e üye mi? Ülkeler Kazan'daki zirveden ne bekliyor?
TÜİK korkutan rakamı açıkladı! Çocuklar hakkında endişe verici gerçek ortaya çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

TÜİK korkutan rakamı açıkladı! Çocuklar hakkında endişe verici gerçek ortaya çıktı!

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0