Çin Hükümeti'nden gençlere şaşırtan kısıtlama! Sosyal medya kullanımında büyük değişiklik

Çin Halk Cumhuriyeti gençlerin sosyal medya diline yönelik yeni bir kısıtlama getirdi. Gençlerin günlük yaşantısını bozduğunu iddia etti.

Çin internet sansürüne takılmamak için kelime oyunlarını radarına aldı. Çin Komünist Partisi  muhalif paylaşımlara takılmamak için kelime oyunları hakkında inceleme başlattı.

SOSYAL MEDYADA GENÇLERE KELİME KISITLAMASI

Çin Siber Uzay Dairesi 'açık ve net' adını verdiği yeni denetim modeli kapsamında, internetteki şakalar ve sosyal medya kullanımlarını yakın takibe aldı.

Halkın Günlüğü adlı yayın organında internet diline yönelik 'medeni olmayan' ifadelerin halkta yarattığı kafa karışıklığının önlenmesi için yeni bir adım attı.

İLETİŞİM VE İDEOLOJİK DEĞERLERİ TAHRİP EDİYOR

Kişilerin kelime oyunlarını, şakalarını, ve çeşitli internet mimlerinin, "gençlerin günlük iletişimini bozacağı ve ideolojik değerleri erozyona uğratabileceği" savunuluyor.

Çin aktif bir şekilde internet kullanımını denetime tabi tutarken devlet başkanı Şi Jinping'e yönelik bazı aramalara yer vermiyor. 

Çin halkı internette sansüre takılmama kadına yeni jargonlar türetse de kullanıcılar denetimde kaçamadı ve bazı kelime oyunlarına sansür getirme kararı aldı.

TÜİK korkutan rakamı açıkladı! Çocuklar hakkında endişe verici gerçek ortaya çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

TÜİK korkutan rakamı açıkladı! Çocuklar hakkında endişe verici gerçek ortaya çıktı!
Sigara tiryakilerini üzen haber! Elektronik sigarada yeni dönem!

İLİŞKİLİ HABER

Sigara tiryakilerini üzen haber! Elektronik sigarada yeni dönem!
Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0