Şehit Zahide Güçlü Ekici'ye siparişi götüren çiçekçi konuştu: O gün bir şey bizi korudu!

TUSAŞ'a düzenlenen hain saldırıda evlilik dönümü için eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere nizamiyeye giden Zahide Güçlü Ekici, yürekleri dağlamıştı. Şehit olan Ekici'ye siparişi götüren çiçekçi, "Keşke yapmasaydık teslimatı" dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik düzenlenen terör saldırısı, ülke genelinde derin bir üzüntü ve infiale neden oldu. Saldırı sonucu 5 vatandaşımız şehit olurken 22 kişide yaralanmıştı. Bu trajik olayda hayatını kaybedenlerden biri, TUSAŞ mühendisi olarak çalışan 37 yaşındaki Zahide Güçlü Ekici oldu. Zahide Ekici, 14'üncü evlilik yıl dönümü için eşi tarafından gönderilen çiçeği almak üzere tesisin kapısına geldiğinde, hain saldırının kurbanı oldu.

TUSAŞ TesisleriİLİŞKİLİ HABERTUSAŞ Tesisleri'ndeki hain saldırıda şehit düşen Zahide Güçlü'nün yürek yakan hikayesi!

Şehit Zahide Güçlü Ekici

Şehit Zahide Güçlü Ekici

Saldırı sırasında Sipariş edilen çiçeği Eryaman'dan TUSAŞ'a getiren  Ali Özdemir de saldırıdan 20 dakika sonra kurtulmayı başardı. Özdemir, yaptığı açıklamada, çiçeğin internet üzerinden sipariş verildiğini, çiçekle ilgili de sık sık aksilik yaşandığını ifade etti.

"O GÜN BİR ŞEY BİZİ KORUDU"

Özdemir, şunları söyledi: Buradan çiçekleri çıkarırken önce çiçeğin fotoğrafını çekiyoruz ve gönderici onayına iletiyoruz. Buradaki şoför arkadaşımız bir yanlışlıkla başka çiçeğin fotoğrafını çekip gönderdi ama buna rağmen onay geldi. Daha sonra çiçeği istenilenle değiştirdik ama o çiçekte bir aksilik vardı. Aslında, oraya gitmeden önce Saray bölgesindeki çiçekleri bırakıp oraya geçiyoruz. O gün bir şey bizi korudu, Saray bölgesine hiç siparişimiz yoktu ve direkt TUSAŞ'a gittik. Belki öncesinde oyalansaydık, biz de tam çatışmanın ortasında kalacaktık.

TUSAŞ'a saat 15.00'te ulaştığını ve Ekici için sipariş edilen dahil 4-5 çiçeği saldırının meydana geldiği kapıdaki posta dağıtım merkezine bıraktığını söyleyen Özdemir, Ekici'yi saat 15.06'da aradığını, evlilik yıl dönümü hediyesi kırmızı gülleri ve çikolatayı posta merkezine bıraktığını söylediğini ifade etti.

"KEŞKE YAPMASAYDIK"

Saldırıyı duyunca şoka girdiklerini dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: Hiçbir şeyden haberimiz yoktu ve dükkana döndük. Saat 16.00 civarı orada terör saldırısı olduğunu öğrendik. Baktığımızda tam bizim çiçeği bıraktığımız yerde olduğunu ve Zahide Hanım'a giden çiçeği bizim bıraktığımızı anladık. Çok üzüldük. Teslimatı yaptık ama keşke yapmasaydık. Hayatımın en acı siparişiydi, ölene kadar unutmayacağım bir sipariş.

Keşke biraz daha önce ya da daha sonra gitseydik de o sipariş gitmeseydi. Hala posta merkezinde bizim bıraktığımız çiçeklerden duranlar varmış. Kısmet belki o zaman da onlar denk gelecekti. İnşallah bir daha böyle bir şeye maruz kalmayız.

Dubai Hamsisi: Karadeniz'in ikonu dünya fenomeni olmaya hazırlanıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Dubai Hamsisi: Karadeniz'in ikonu dünya fenomeni olmaya hazırlanıyor!

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0