Kırgızistan'da Türk coşkusu! 8. Türk Filmleri Haftası birçok ünlü ismin katılımıyla başladı!

Bu yıl 8. Türk Filmleri Haftası Kırgızistan'da başladı. Bişkek'te başlayan ve 5 gün boyunca devam edecek olan film haftası açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra birçok ünlü isim ve Kırgızistanlı yetkililer katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bişkek Büyükelçisi ve Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi katkılarıyla hazırlanan 8. Türk Filmleri haftası Bişkek Park AVM'de başladı.

Film haftası açılış törenini Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Yönetmen Öner KılıçYerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ve iki ülkenin birçok oyuncusu katıldı.

Türkiye'den ise etkinliğe Aslıhan Karalar, Latif Koru, Yasin Çam, Tuğba Dokuzlar, Emre Kavuk, Bestemsu Özdemir gibi isimlerin yanı sıra yapımcı Mustafa Cihat Durmuş ve yönetmen Mustafa Uğur Yağcıoğlu'da katıldı.

TUSAŞ ŞEHİTLERİ İÇİN SAYGI DURUŞU

Açılış töreni sunuculuğunu oyuncu Esra Gezginci üstlenirken, TUSAŞ'a yönelik yapılan hain terör saldırısında şehit olan vatandaşlar için saygı duruşu düzenlendi. 

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Doğan yaptığı açıklamada, Türk sanatçıların Kırgızistan'a gelmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, iki ülke arasında kardeşlik köprüsü oluşturduğunu belirtti.

ETKİNLİK 5 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Etkinliğe katılan Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Gündoğdu ise sinemaseverlerin 5 gün boyunca Türk filmlerini izleyeceklerini belirterek,  "An", "Rafadan Tayfa 4 – Hayrimatör”, "Daha İyi Bir Yarın", "Hayatla Barış" ve "Nefes Yer Eksi İki" filmleri hakkında bilgi verdi.

'BİZİM İÇİN GURURDUR'

Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Sinema Departmanı Müdür Yardımcısı Maratbek Asanaliyev, filmler sayesinde Türk kültürü ve tarihini tanıma fırsatı bulacaklarını belirterek, "Türk kardeşlerimizi Bişkek'te görmek bizim için gururdur. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bu etkinliğin düzenlenmesine verdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Ünlü oyuncu Bestemsu Özdemir ise etkinlik hakkında açıklamalarda bulunarak, "Filmde bir askeri taburda yaşanan acıklı bir hikaye anlatılıyor. İzlemelerini çok isterim. Yaptığımız işi çok inanarak ve severek yaptık. Herkes harika performanslar sergiledi. Bu projede olmaktan çok büyük bir gurur duyuyorum." ifade etti.

Tolgahan Sayışman'ın eşi Almeda Abazi resmen ölümden döndü! Apar topar ameliyata alındı

İLİŞKİLİ HABER

Tolgahan Sayışman'ın eşi Almeda Abazi resmen ölümden döndü! Apar topar ameliyata alındı
Bakan Mahinur Göktaş'tan TUSAŞ şehit ailelerine başsağlığı ziyareti

İLİŞKİLİ HABER

Bakan Mahinur Göktaş'tan TUSAŞ şehit ailelerine başsağlığı ziyareti

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0