YASEMİN / 28.10.2024 17:47

Öğrencilere oyunlarla dersleri sevdiriyor! Bitlis'te sınıf öğretmeni işte böyle eğitim veriyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde görev yapan sınıf öğretmeni Eda Nur Kaplan, öğrencilerine dersleri sevdirmenin yolunu işte böyle buldu. Yaptığı uygulamalarla hem öğrencilerin derslere katılımını artıran hem de konuları daha iyi anlamalarını sağlayan genç öğretmenin geliştirdiği teknik büyük beğeni topladı.

BÜYÜK TAKDİR TOPLADI!

Hizan 75. Yıl Abidin İnan Gaydalı İlkokulu'na 4 yıl önce atanan Yozgatlı sınıf öğretmeni Kaplan, öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çaba gösteriyor. Taktiği ile büyük takdir toplayan genç öğretmen şöyle konuştu:

"Bulduğum yöntemle konuları somutlaştırarak öğretmeye çalışıyorum. Eş sesli kelimelerde mesela atletin eş sesini öğretirken bir çocuğa atlet giydiriyorum bir çocuğu da koşturuyorum. At kelimesini öğretirken elimizdeki bir şeyi atıyoruz ve aynı zamanda at fotoğrafı gösteriyorum. Böylece akılda daha çabuk kalabiliyor. Bunu diğer derslerde de çok yapıyorum. Fen bilgisi dersinde dünyanın güneş etrafında dönmesini gösterirken bir öğrenciyi dünya, birini güneş, birini de ay yapıyorum. Onları birbirlerinin etrafında döndürerek görsel olarak akılda kalmasının sağlıyorum. Sınıf öğretmeni unutulmaz, beni hep eğlenceli şekilde hatırlamalarını istiyorum."

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla