Ukraynalı kadının vefası: Savaştan kaçıp evlendi, polis eşinin hayatını kurtardı

Ukraynalı ekonomist Liliia Yhimets, savaştan kaçmak için polis Erdinç Çakar ile evlenerek Adana'ya geldi. Yhimets, eşi Çakar'a böbreğini vererek hayatını kurtardı. Ukraynalı kadının vefası takdir topladı.

Adana'da yaşayan polis memuru Erdinç Çakar, bir arkadaşının vasıtasıyla internetten Ukraynalı ekonomist Liliia Yhimets ile tanıştı. İkisi de birbirlerinin ana dilini konuşamıyordu. Çeviri programı aracılığıyla sohbet eden çift, kısa sürede evlenmeye karar verdi.

Ukrayna'da savaşın ortasında kalan Ukraynalı kadın, Adana'ya gelerek yeni bir başlangıç yapmak istedi. Burada polis memuru Çakar ile 1 ay içinde evlendiler.

Ukraynalı Liliia Yhimets ve polis memuru Erdinç Çakar

Ukraynalı Liliia Yhimets ve polis memuru Erdinç Çakar

EŞİNİN HASTALIĞINA UMUT OLDU

Evliliklerinin 2. yılında Erdinç Çakar'a böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Doktorlar organ nakli kararı alınca sıkıntılı süreç başladı.

Doku uyumu olmasına rağmen Çakar'ın kız kardeşi ve ablası başka hastalıklar sebebiyle böbreğini veremedi.

Bunun üzerine Ukraynalı eşi böbreğini verdi.

"HİÇ PİŞMAN OLMADIM"

Akşam Gazetesi'ne konuşan çift evliliklerini anlattı. Liliia Yhimets, "Birbirimizi gördüğümüz ilk dakikadan itibaren elimden tuttu ve hiç bırakmadı" dedi.

Ülkesindeki savaş nedeniyle Almanya, İtalya ya da Polonya'ya gitmek gibi birçok seçeneği olduğunu ancak aşkı için Türkiye'yi seçtiğini belirten Ukraynalı gelin, "Bundan hiç pişmanlık duymadım, kendi ülkemde gibiyim. Hiç yabancılık çekmedim. Burası bana evimmiş gibi geldi. Erdinç'in hasta olduğunu öğrendiğimde bir an bile düşünmedim, böbreğimi verdim. Hayatım boyunca bu insanla yaşamak istiyordum". şeklinde konuştu.

"Onu ilk gördüğümde 'İşte, hayatımın aşkı' dedim" diyen Erdinç Çakar ise, sözlerine "Her ne kadar bizimkisi 'sınır ötesi bir aşk' olsa da aşkta sınır yok. Hayat sürprizlerle dolu. Aşkımı 2 bin 150 km uzakta buldum. "Liliia bir gün bana; 'Hadi hastaneye gidiyoruz. Sana böbreğimi vereceğim' dedi. Çok şaşırdım. Çünkü böyle bir talebim olmamıştı. Hastanede kan gruplarımızın uyuştuğunu öğrendim. Çünkü iki ülkenin kan grubunu belirleme yöntemi çok farklı. Eşim yabancı olunca bir yıllık bir bekleme süreci sonrası nakil gerçekleşti" şeklinde devam etti.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

deniz 11 saat önce

Kendi eşimiz olsa vermez belki de

Toplam 1 beğeni