Sulu yemeklerin yanına çok yakışan pilava lezzet katmak için tereyağlı olan tarifi deneyebilirsiniz. Tereyağının faydalarından da yararlanabileceğiniz bu enfes pilava bir tavuk suyu eklenince yeme de yanında yat olacak. Tereyağlı pilavın tarifi haberimizin detaylarında...
Pilav pirinç, bulgur gibi taneli bitkilerin veya şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Birçok çeşidi vardır; İtalyan usulü pilava risotto, İran pilavına çilav denir. Özellikle Japonya ve Çin'de pirinç pilavı çok tüketilir. Ülkemizde ise en çok yapılanı mis gibi kokan tereyağlı pilavdır. Yapımı basit olarak görünen pilav aslında püf noktalarına dikkat etmeli ve içerisine koyacağını bazı besinlerle lezzetlendirmelisiniz. Siz de akşam yemeklerinde tereyağlı pilavı pratik tarifi ile hazırlayarak güzel bir öğün ortaya çıkartabilirsiniz. Yanında turşu ve kuru fasulye ile efsane olan tereyağlı pilavın tarifi haberimizde.
- Pirinç pilavının kıvamının güzel olmasının bir diğer sırrı da pirinci bol suyla iyice yıkamaktır. Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri bir süzgece alıp, akan suyun altında iyice yıkamalısınız. Böylece kalan nişastası güzelce arınacak ve pilavınızın tel tel olması kolaylaşacaktır.
- Pişirme aşamasına gelindiğinde, mümkünse “pilav tenceresi” adıyla satılan çok derin olmayan geniş tencereleri tercih edin.
- Pilavı tek öğünlük hazırlayın. Çünkü ısıtılan pilavın lezzeti değişir.
TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ:
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye tereyağını koyun. Daha sonra arpa şehriyenin rengi kahverengi olana kadar güzelce kavurun.
Bu sırada pirinçleri yıkayın ve suyunu düzün. Suyunu tamamen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk alana kadar şehriyelerle birlikte kavurun.
Kavrulan pirinçlerin üzerine tuzu ve tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatın. 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
Arzuya göre pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
BİR YORUM YAPIN 0