İftar menüleri Ramazan'da merak edilen konulardan. Ramazan boyunca iftarda sofranız için yapabileceğiniz yemeklerle ilgili Ramazan menüsü önerileri hazırladık. İşte 27. gün iftar menüsü ve yemek tarifleri...
Ramazan ayını bitirmek üzereyiz. Sofralarımıza, evimize, kalbimize bereket getiren bu ayı tamamlayarak bayrama kavuşmak için sabırsızlanıyoruz. Özenle seçtiğimiz iftar menüleri hem sofralarınıza hem de kalbinize hem de damak tadınıza uygun olmayı umut etti.11 ayın sultanını uğurlamak için son günlerin içerisindeyken yine lezzetli tariflerle sizlerle olmaya devam ediyor. Yasemin.com ekibi olarak hazırladığımız 27. gün iftar menüsü sizlerle! Bugün başlangıç olarak kıymalı mantar çorbası; ana yemekte karnabahar graten yanında arpa şehriye pilavı var. Şerbetli iftar tatlısı için tam ölçülü çıtır çıtır tulumba süper seçim! İftara ne pişirsem diye düşünmeyin, yarının menüsünü takipte kalın!
Kaçıranlar için 26. gün iftar menüsü:
27. GÜN İFTAR MENÜSÜ
- KIYMALI MANTAR ÇORBASI:
Hazır çorbalar arasında en çok tüketilen mantar çorbasını evde de kolayca yapabilirsiniz. Kıvamıyla doyuran, lezzetiyle adeta kaşık kaşık yediren mantar çorbasının pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte kıymalı mantar çorbası tarifi:
- KARNABAHAR GRATEN:
Genellikle haşlanarak pişirilen karnabahar, zararlı bakterilerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Karnabahar graten ise, süt, un ve kaşar peyniri ile hazırlanan bir yemektir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra diyet ve vejetaryen menüleri için de uygundur. Malzemeler hazırsa, karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nefis karnabahar graten tarifine geçebiliriz.
MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Karnabaharı çiçeklerine ayırın bir tencereye yerleştirin.
Karnabaharın üzerine su ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın.
Haşlama işleminden sonra karnabaharın suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin.
Bir kabın içerisine yumurta, un, süt sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerinde gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında karnabaharları yaklaşık 30 dakika pişirin.
30 dakika sonunda karnabaharları çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Tekrar fırına atın ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
- ARPA ŞEHRİYE PİLAVI:
Osmanlıdan beri sofranın baş tacı edilen pilav her dönem vazgeçilmezimiz olmuştur. Et yemeklerinin vazgeçilmez dostu olan pilav çeşidinin bu kez arpa şehriyeli halini deneyelim dedik. Pilav yapmak maharet ister diyorlar hanımlar hadi kollarımızı sıvayalım.
MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı dolusu tuz
YAPILIŞI
Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra arpa şehriyeyi ilave edip kavurmaya başlayın.
Rengi değiştiğinde yaklaşık 3 su bardağı su ilave edin. Tuz ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte kapağı kapalı vaziyette suyu çekene kadar pişirin.
5 dakika dinlendirdikten sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
- KÖMBE:
Antakya’ya özgü, özellikle bayram zamanlarında ve özel günlerde yapılan geleneksel bir tatlı olarak bilinir. Bir araya gelmenin, paylaşmanın, kutlamanın değerini simgeleyen kömbe, aynı zamanda Antakya'nın gastronomi kültürünü içerdiği baharatlarla, malzemelerle yansıtır bize. Ceviz, hurma, fıstık veya badem gibi çeşitli iç malzemelerle hazırlanan bu tatlı kurabiyenin en ayırt edici özelliği, birbirinden çeşitli şekiller verilerek oluşturulan kömbe kalıplarıyla hazırlanmasıdır.
Sizlere bu ramazan ilham olsun diye, işte Kömbe tarifimiz!
*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana
MALZEMELER
250 gram eritilmiş Sana Hamurişi
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 su bardağı unÜzeri İçin:
1 çay bardağı susam
YAPILIŞI
Eritilmiş Sana Hamurişi’ni bir kaba alın. Üzerine sütü, toz şekeri, kömbe baharatını, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip iyice karıştırın.
Karışıma azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamur biraz sert olabilir, bu normaldir.
Hamurdan ufak parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Üzerlerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırarak şekil verin. Tezgâha hafifçe vurarak kalıptan kolayca çıkmasını sağlayın.
Şekil verdiğiniz kömbeleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika boyunca kontrollü olarak pişirin.
Pişirdiğiniz kömbeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ardından servis yapabilirsiniz.
HAYIRLI İFTARLAR...
BİR YORUM YAPIN 0