
Gaziantep mutfağının tescilli lezzeti olan kahke, özellikle Ramazan aylarında da sofraların vazgeçilmezidir. Bayramların da vazgeçilmezi olan kahke, isteğe göre tuzlu veya şekerli olarak hazırlanabilir. Gaziantep'e özgü bir lezzettir. Peki en pratik kahke nasıl yapılır? İşte en pratik kahke yapmanın püf noktaları...
Ramazan Kahkesi, Gastronomi kenti Gaziantep'in vazgeçilmez lezzetlerinden. Halep'ten yıllar önce Gaziantep'e yayıldığı düşünülen kahke, un, şeker, zeytinyağı ve mahlep gibi özel malzemelerle hazırlanarak Ramazan sofralarını süslüyor. Bu lezzeti sadece ramazan ayında bulabilen Gaziantepliler, iftar saatine saatler kala sokaklarda kokusu yayılan kahkeyi almak için sıraya giriyor. Peki evde Ramazan kahkesi nasıl yapılır? İşte en pratik Ramazan kahkesi tarifi...
PÜF NOKTALARI;
- Toz rezene bu tarife o kendine has kokusunu veren baharat. O yüzden kullanmanız önemli.
- Kahkenin orjinal tarifinde ustalar nohut mayası kullanıyorlar ancak yapımı nohut mayasının yapımı biraz uğraştırıcı. Bu sebeple bizim tarifimiz nohut mayası içermiyor.
RAMAZAN KAHKESİ TARİFİ;
MALZEMELER
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı anason
3 yemek kaşığı susam
3 yemek kaşığı çörek otu
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayın. Daha sonra tereyağı ve şekeri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun.
Kabartma tozu ve un dışındaki malzemeleri de ilave edin.
Ardından un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamurunuzun yumuşak kıvamda olmasına dikkat edin.
Hamurunuz yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama un ilave etmeyin.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ellerinizle hamuru uzatın ve uçlarını birleştirin.
Ardından yağlayıp tepsiye dizin. Fırına verip 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...



Cüneyt 2 yıl önce
Her ilin ve yörenin kendine has bir çok benzer gastronomi ürünü mevcuttur. Bu Gaziantep'in reklam severliği ile kendini öne çıkarmasıdır.
Cüneyt 2 yıl önce
Her ilin ve yörenin kendine has bir çok benzer gastronomi ürünü mevcuttur. Bu Gaziantep'in reklam severliği ile kendini öne çıkarmasıdır.
okur 2 yıl önce
antep kebap konusunda tartışılmaz. ekmek kültürleri ne yazık ki sıfır. kebabın yanında yedikleri lavaş ve tırnaklı var. Ama Konyadaki ekmek lezzeti ve çeşitlerinden haberleri yok. Fırınlarda çeşitli ekmek yapıyorlar hepsinin tadı aynı. trabzon ekmeği diyorlar beyaz ekmeğin irisi. tam buğday ekmeği diyorlar beyaz ekmekten daha yumuşak ve kabarık. biraz konyaya bakmaları gerekir.
necla bulut 3 yıl önce
Arıyordum buldum çok mükemmel bir tarif