İbn-i Sina'nın şifalı bitkisi olarak geçen ve her derde derman olan ısırgan otu, mevsiminde tüketildiğinde tam bir şifa deposu oluyor. Isırgan otundan yapılan her tarif bir yana "Yumurtalı ısırgan otu kavurması" her öğüne çok yakışıyor. Peki İbn-i Sina'nın övdüğü ısırgan otundan yapılan "yumurtalı ısırgan otu kavurması" nasıl yapılır?
Tam bir mucizevi besin olan ve doğada kendiliğinden oluşan ısırgan otu, insanlara sunulan bir ilaç. İbn-i Sina'nın da üzerinde durduğu ve birçok hastalığa şifa olan ısırgan otu; boğaz hastalıklarından, karaciğere, eklem ağrılarından, saç dökülmelerine kadar birçok hastalığa faydası olduğu söyleniyor. Peki bu ilacı sofralarınızda yemek olarak tüketmeye ne dersiniz? Özellikle sabah kahvaltılarına çok yakışacak olan "Yumurtalı ısırgan otu kavurması" tam bir lezzet şöleni oluyor. Her öğünde de rahatlıkla tüketebileceğiniz yumurtalı ısırgan otu tarifini ve nasıl yapılması gerektiğini sizler için derledik. İşte İbn-i Sina'nın şifalı bitkisi ısırgandan "Yumurtalı ısırgan kavurması tarifi"
YUMURTALI ISIRGAN TARİFİ
MALZEMELER
1 demet ısırgan otu
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığından az domates salçası
Tuz ve dilediğiniz baharat çeşidi
YAPILIŞI
Isırganın ellerinizi dağlamaması için bir eldiven yardımıyla ısırgan otunu bol suda yıkayın.
Yıkanan ısırgan otunu isteğe göre sirkeli suda 5 dakika bekletin.
Ardından tavaya sıvı yağını koyun ve yemeklik şeklinde doğradığınız ince soğanları salçayla birlikte kavurun.
Suyunu süzdüğünüz ısırgan otunu doğrayın ve soğanların içine ilave edin.
Isırganlar suyunu salmaya başladığı zaman baharatları ve tuzunu ilave edin.
Piştikten sonra yumurtaları üzerine kırın.
Afiyet olsun...
Emin Şeker 1 ay önce
çalışmayı hazırlayan arkadaşa teşekkür ederim. Ama makaleler hazırlanırken ,farkında olmadan tesadüfe ve tabiata tesiri hakiki vermemek gerekir.. Böyle yazılar bir süzgeçten geçmeli. "doğada kendiliğinden oluşan ısırgan otu" derseniz. Sanatı görüp sanatkarı nazara vermesseniz, eseri görüp müessiri Hakikiyi tanımassanız.. verdiğiniz bilginin hiçbir faydası olmaz " Nimete bakıldığı zaman Mün'im, san'ata bakıldığı zaman Sâni, esbaba nazar edildiği vakit Müessir-i Hakikî zihne ve fikre gelmelidir." vesselam
İsmail 6 ay önce
Lütfen bu tür yazılarınızda, zararlarını ve risklerini de belirtin ki farkında olmadan fayda yerine zarar olmasın. İbn-i Sina ismini görenler araştırmadan uyguluyorlar....
??? 6 ay önce
Allah şifa versin.
Eyya 6 ay önce
İbni Sina sıvı yağ mı katın demiş acaba?
Hakikat 6 ay önce
Salça ilk başta ilave edilmez, kavrulacak soğan biber vs. kavrulduktan sonra salça eklenir. En başta salça koyulursa diğer sebzeler kavrulamadan salça hemen yanar.